Egeli Gazete

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Maymun çiçeği vakası 90 Bini aştı

Maymun çiçeği tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada 114 ülkede vaka görüldü.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:58
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde 90 binin üzerinde maymun çiçeği virüsü vakası görüldüğünü ve 156 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı. 90 BİNDEN FAZLA VAKA KAYDEDİLDİ Maymun çiçeği virüsüyle ilgili son duruma ilişkin de bilgi veren Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, şu ana kadar 114 ülkeden 90 binden fazla maymun çiçeği virüsü vakası ve bununla bağlantılı 156 ölüm rapor edildiğini söyledi. Ancak bazı ülkelerdeki eksik raporlama nedeniyle gerçek vaka ve ölüm sayısının daha yüksek olduğunu tahmin ettiklerini de ifade etti.  Özellikle Asya'da vaka sayısında son 2 ayda büyük artış olduğunu belirten Ghebreyesus, Afrika'dan da düzenli olarak vaka bildirimi almaya devam ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete