Egeli Gazete

Efes Antik Kenti'nde utandıran görüntü: Bakan gitti, çöpler kaldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün Efes Antik Kenti'nde tanıtım toplantısı yaptı. Toplantı sonrası tarihi kentin içinde bırakılan çöpler ise tepki topladı.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
13 Ekim 2023 Cuma 10:36
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Efes Antik Kenti Tanıtım Toplantısı ve Efes Dijital Müze Açılışı’nda basın toplantısına katıldı. ‘Geleceğe Miras Sonsuz Efes’ sloganıyla düzenlenen projenin toplantısında konuşan Bakan Ersoy, her yıl yaklaşık 10’dan fazla ülkeden çok sayıda bilim insanının katıldığını dile getirirken, Efes’te devam eden çalışmalarda bugüne kadar kentin yüzde 25’lik bir bölümünün kazıldığını da ifade etti.

Efes’teki onarımlar devam ediyor

Efes’teki tadilatlarla güçlendirme ve onarımlar yapıldığını vurgulayan Bakan Ersoy, “2018-2023 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda ise Efes Tiyatrosu'nun sahne yapısı girişinde güçlendirme amaçlı çelik takviye yapılmış, orkestra çukuru döşeme kaplaması yenilenmiştir. Oturma bölümleri ve merdivenlerinin restorasyonu gerçekleştirilmiştir. St. Jean Giriş Takip Kapısı Restorasyonu İşi kapsamında tehlike arz eden taşlar sökülmüş, taşların onarımları yapılarak yeniden yerlerine yerleştirilmiştir. Kapının iç tonozu tekrar örülmüştür. Cephelerde gerekli kısımlarda taş tamamlamalar yapılarak derz onarımları yapılmıştır” dedi.

Geriye çöpler kaldı

Bakan Ersoy'un konuşmasının ardından toplantıya katılanlar tarihi bölgeden ayrıldı.  Geriye ise çevreye atılmış çöpler kaldı. Bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde yere atılmış su şişeleri, afişler, kağıtlar dikkat çekti. Tarih açısından, turizm açısında böylesi değerli bir yerde çöplerin yere atılması ise tepki topladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete