Egeli Gazete

Ege’de Haziran başında çöl sıcakları, meteoroloji uyardı: 40 derece sınırı aşılacak

Yarıdan itibaren Ege’de sıcaklıklar 40 dereceyi aşıyor. Manisa 41, Aydın 42 dereceyi görecek. İzmir’de de sıcaklık 36 dereceyi aşacak
Ege’de Haziran başında çöl sıcakları, meteoroloji uyardı: 40 derece sınırı aşılacak
Haberler / Güncel
3 Haziran 2024 Pazartesi 15:15

EGELİ GAZETE- Bu yıl küresel ısınmanın etkileri Ege ve İzmir’de çok çabuk görüldü. Haziran’ı ilk günlerinde Ege ve İzmir çöl sıcaklarıyla karşı karşıya kaldı. Meteroloji sıcakların 10 derece artacağı uyarasında bulundu. Bu hafta İzmir’de gece sıcaklıkları 25 derecenin altına düşmeyecek gündüz sıcaklıkları ise 36 dereceyi bulacak. 
Minisa’da ise yarın sıcaklık 41 dereceyi aşacak. Manisa 3 gün boyunca gündüz 40 derecenin üzerinde olacak. Aydın ise yarından itibaren 42 dereceyi görecek ve tüm hafta boyunca sıcak hava dalgası devam edecek. Muğla’da 37 derece aşılacak. Denizli’de yarın sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Uşak ve Afyon’da da sıcaklıklar 35 dereceyi bulacak.

METEROLOJİ UYARDI
Metoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca Ülkemizi etkileyen yağışlı ve serin havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda Yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak artacağı, hafta ortasına kadar Yurdumuzun batı, iç ve güney kesimlerinde 6 ila10 derece, Karadeniz sahil kesiminde ise 3 ila 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir” ifadeleri dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete