Egeli Gazete

Ekonomistlerden faiz yorumu: Merkez Bankası ‘Bu kadar izin aldık’ demiş

Merkez Bankası’nın (MB) enflasyonu 250 baz puan artırarak yüzde 45’e yükseltirken verdiği mesajı bazı uzmanlar ‘son durak’ diye yorumlarken bazıları enflasyona göre artışın sürebileceğini söyledi.
Ekonomistlerden faiz yorumu: Merkez Bankası ‘Bu kadar izin aldık’ demiş
Haberler / Ekonomi
26 Ocak 2024 Cuma 10:02

Para Politikası Kurulu (PPK) kararında ‘gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını’ belirterek faiz artışlarının sonuna gelindiği mesajı verdi.

PPK’nın açıklaması şöyle:

“Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini değerlendirmiştir.

Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir. Enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılık gözden geçirilecektir.”

PPK’nın açıklamasını değerlendiren ekonomistlerin yorumlarında MB’nin yılın son faiz artışı mesajı verdiği görüşü öne çıktı.

Resim

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete