Egeli Gazete

Emekli Maaşına Yeni Zam! En Düşük Emekli Maaşı 15 Bin TL Olacak!

En düşük emekli maaşının temmuz ayında zamlanmasının ardından yeni emekli maaşına yönelik hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, Ocak 2025’te en düşük emekli maaşının 15 bin TL olacağı iddia edildi. İşte ayrıntılar…
Emekli Maaşına Yeni Zam! En Düşük Emekli Maaşı 15 Bin TL Olacak!
Haberler / Ekonomi
9 Eylül 2024 Pazartesi 20:00

3 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından emekli maaşına da enflasyon oranı kadar zam geldi ve en düşük emekli maaşı önce 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL’ye yükseldi.

Gelen zam tutarı, milyonlarca emekliyi bir nebze de olsa rahatlatırken, yıl sonuna yaklaşılmasıyla beraber yeni zam hesaplamaları da hız kazandı. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, en düşük emekli maaşının Ocak 2025’te 15 bin TL’ye çıkacağı ileri sürüldü.

Yeni banknotlar artık kaçınılmaz mı? Türk ekonomisinin 500'lük banknotlara  ihtiyacı var mı? | Euronews

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI YÜZDE 20’NİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, bu yıl sonunda enflasyon yüzde 41,5 oranında çıkacağı öngörülüyor ve bu öngörü doğrultusunda ise aylık enflasyon oranı yüzde 13,44 olarak hesaplanıyor.

Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 13,44 ve memurların zam oranı da yüzde 9,31 oranında zam alacağı düşünülüyor. Zam oranlarının yanında, refah payının da ilave edilme ihtimali göz önünde bulunduruluyor.

Önceki zam dönemlerinde uygulanan refah payının, aralık ya da ocak aylarında belirleneceği tahmin ediliyor. Böylece, zam oranlarının yüzde 20'den fazla olacağı düşünülüyor.

En düşük emekli aylığına yönelik zam beklentisi de yükselirken, mevcut zam oranlarının uygulanması durumunda, taban aylıkların yüzde 13,44 zamla beraber 14 bin 180 liraya çıkacağı düşünülüyor. Bu sayede, en düşük emekli aylığının 14-15 bin lira bandında olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete