Egeli Gazete

Emeklilere bedava oldu! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmez

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilere yönelik yeni hizmetler hayata geçirmeye devam ederken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden emekliler de yeni düzenlemelerin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. 
Emeklilere bedava oldu! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmez
Haberler / Ekonomi
15 Eylül 2024 Pazar 12:26

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine yönelik düzenlemelere dair her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, eylül ayının ortalarında de emekli maaşları ve promosyon ödemeleri gündemin ilk sıralarında yer alırken, emeklilere yönelik farklı düzenlemeler de hayata geçiriliyor. 

Emeklilere yönelik hayata geçirilen yeni düzenleme çerçevesinde Türkiye genelinde kaplıca hizmetlerinin ücretsiz hale getirildiği açıklandı. Fizik tedavide alternatif bir çözüm olarak pek çok kişinin ziyaret ettiği kaplıcalar emekliler için ücretsiz olurken, düzenlemenin detayları da belli oldu. 

YOL MASRAFI KARŞILANACAK

81 ildeki emeklileri kapsayan uygulama ile birlikte sadece kaplıca tedavileri değil kaplıca olmayan bölgelerde yaşayan emeklilerin yol masrafları da karşılanacak. Hayata geçirilen yeni hizmet ile birlikte yaşa bağlı ağrıları hafifletmek ve fizik tedavi alternatifi arayan emeklilere destek olmak amaçlanıyor. 

Emeklileri ilgilendiren ücretsiz kaplıca hizmetinin resmiyet kazanmasının ardından nasıl başvuru yapılacağı merak ediliyor. Emeklerin öncelikle yetkiki bir sağlık kuruluşundan doktor raporu alması gerekiyor. Fiziksel tıp rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarının raporları geçerli olacak. 

Emeklilere yönelik ücretsiz kaplıca hizmetinin netlik kazanmasının ardından söz konusu düzenlemeyle ilgili araştırmalar sürerken, emekliler farklı ödemeleri yakından takip ediyorlar. 17 Eylül tarihinde başlayacak olan eylül ayı maaş ödemeleri 28 Eylül tarihine kadar tahsis numarasının son rakamına göre emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Emekli maaşlarının yanı sıra promosyonlar da eylül ayında bankalar tarafından güncellendi. Ek fırsatlar ile birlikte emeklilere 24.000 TL'ye varan ödeme sunulacak. 

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmasının ardından promosyon ödemelerinde artışlar oluşması halinde bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. Emekliler de promosyonlara ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete