Egeli Gazete

En beğenilen tarihi kişilikler belli oldu: Hangi parti seçmeni en çok kimi beğeniyor?

Metropoll Araştırma'nın anketine göre Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, yüzde 58,2 ile en çok beğenilen tarihsel kişilik oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
7 Ağustos 2023 Pazartesi 15:00
Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, yaptıkları araştırmanın sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. "Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?" diye sorulan soruya katılımcıların yüzde 58,2’si Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk cevabını verdi. Seçenekler arasında Atatürk, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ve Abdülhamit yer aldı. Katılımcıların yüzde 58,2'si Atatürk, yüzde 28,5'u Fatih Sultan Mehmet dedi. Abdülhamit diyenlerin oranı ise yüzde 8,2'de kaldı. Parti bazında incelendiğinde ise AKP'lilerin yüzde 45'i Atatürk derken, MHP'lilerin yüzde 46'sı Fatih Sultan Mehmet yanıtını verdi. CHP’lilerin yüzde 82.3’ü ve HDP/YSP seçmeninin de yüzde 51.2’si Mustafa Kemal Atatürk dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete