Egeli Gazete

Enflasyon ayakkabıcıları da vurdu

Kurdaki artışın ayakkabı sektörünü de etkilediğini ifade eden sayacılar pek çok girdi maliyetinin artışına rağmen parça başı ücretlerinde artış olmadığını dile getirdi. Mesleklerinin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden sayacılar, çekirdekten yeni eleman yetirilemediğini de vurguladı. Sayacılar pandemi sürecinde mesleklerinin sahipsiz kaldığını da dile getirdi.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
11 Ocak 2022 Salı 12:33
Dolar kurunda yaşanan yakın zamandaki hareketlilik ayakkabıcılık sektörünü de yakında etkiledi. Ayakkabının üretiminde kullanılan ham maddelere de yüksek oranda zam geldi. Saya ustalarının verdiği bilgilere göre dolar kurundaki yükseliş öncesi 18 lira olan bobin 40 liraya çıkmış durumda. Yine aynı şekilde 130 lira olan kimyasal yapıştırıcı fiyatı da 300 liraya yükseldi. Yüne taban ve deri gibi diğer gidiler de benzer artış yaşanıyor ancak sayacıların parça başı ücretlerinde bir artış yok. ÜRETİM DURMA NOKTASINA GELDİ  İzmir ve Manisa’da ayakkabı sitelerinde çalışan sayacılarla sektördeki son durumu konuştuk. Bornova’daki Işıkken Ayakkabıcılar Sitesi’nden saya ustası Tevfik Saraç, ayakkabı girdi maliyetlerinin arttığı için bir işyerinde üretimin durma noktasında geldiğini belitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete