Egeli Gazete

Erdoğan ‘Hamas üyesi’ değil ‘Gazzeli’ demek istemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu an Türkiye’de 1000’i Hamas üyesi tedavi görüyor” ifadesine ‘düzeltme’ geldi. Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, Erdoğan’ın ‘Hamas üyesi’ değil ‘Gazzeli’ demek istediğini söyledi.
Erdoğan ‘Hamas üyesi’ değil ‘Gazzeli’ demek istemiş
Haberler / Türkiye
14 Mayıs 2024 Salı 09:51

Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ın dünkü basın toplantısı, Hamas atışmasına sahne olmuştu. Miçotakis Hamas’ı ‘terör örgütü’ diye niteleyince Erdoğan söz alıp, “Böyle derseniz üzülürüz, çünkü Hamas bir direniş örgütüdür” deyip eklemişti: “Şu an Türkiye’de 1000’i aşkın Hamas üyesi tedavi görüyor.”

İletişim Başkanlığı da Erdoğan’ın sözlerini aynen yayınladı.

Türkiye, İsrail saldırılarının ardından Gazze’den bazı hasta ve yaralıları, refakatçileriyle Türkiye’ye nakletmişti. Bunlardan ne kadarı İsrail, AB ve ABD’nin terörist kabul ettiği Hamas üyesi bilinmiyor.

Görüşme sonrası ismini vermek istemeyen bir Türk yetkili Reuters’a Erdoğan’ın ‘hatalı bir ifade kullandığını’, Türkiye’de Hamas üyelerinin değil Gazzelilerin tedavi edildiğini kastettiğini söyledi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete