Egeli Gazete

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Sosyal yardımlara yeni zam!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara para yardımı yaparken, bu yardımların aralık ayında zamlanacağını duyurdu. Bu kapsamda, evde bakım aylığının 10 bin TL olabileceği ifade edildi. İşte detaylar…
Evde bakım aylığı alanlara müjde! Sosyal yardımlara yeni zam!
Haberler / Ekonomi
14 Eylül 2024 Cumartesi 11:40

Genç ve yaşlı, kadın ve erkek ayrımı yapmaksızın zor durumda olan herkesin yardımına koşan ve yaptığı nakdi ve ayni yardımlar sayesinde ihtiyaç sahiplerinin ekonomik yükünü hafifleten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, milyonlarca vatandaşa destek sağlamaya devam ediyor.

Bakanlık, temmuz ayı kapsamında açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından memur maaşlarına yapılan zamla beraber sosyal yardım ödemelerinin de zamlandığını açıklamıştı. Bu kapsamda, bakanlık tarafından dar gelirli hanelere ödenen tüm para yardımlarında artış yaşanmıştı.

Lira Türk Lirası Para - Pixabay'de ücretsiz fotoğraf - Pixabay

EVDE BAKIM AYLIĞI 10 BİN TL OLACAK MI?

Şimdi bakanlık, yıl sonunun da gelmesiyle beraber memur maaşlarına yapılacak yeni zammın ardından tüm sosyal yardım ödemelerinin yeniden zamlanacağını duyurdu. Bu doğrultuda, evde bakım aylığının da 10 bin TL’yi geçebileceği öğrenildi.

Evde bakım aylığı, 3 Temmuz tarihinde zam almış ve söz konusu zamla beraber ödemeler 9 bin 077 liraya çıkmıştı. Bahsi geçen ödemeye yeni zam gelmesi halinde, memur maaş katsayısına göre belirlenecek oranla yardım tutarının 10 bin lirayı bulabileceği ifade edildi.

Memur maaşlarının yıl sonunda yüzde 10 ile 15 bandında zamlanabileceği öngörülürken, bu zammın, evde bakım aylığına da yansıyacağı düşünülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayında açıklayacağı enflasyon oranının ardından memur maaş katsayısının netleşmesiyle beraber Ocak 2025’te evde bakım aylığının yeniden belirleneceği ve bu kapsamda, 10 bin TL’yi bulabileceği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete