Egeli Gazete

Eylül 2024 Ödemesi Başlıyor: Yarın 2000 TL Hesaplarda!

Eylül ayına girilmesinin ardından en çok merak edilen konular arasında farklı bakanlıkların ve kurumların ödemeleri yer alıyor. 
Eylül 2024 Ödemesi Başlıyor: Yarın 2000 TL Hesaplarda!
Haberler / Ekonomi
5 Eylül 2024 Perşembe 09:06

10-20 Eylül tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımları yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da ay boyunca cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri ileteceği düşünülüyor. Her iki bakanlığın ödemelerinin yanı sıra eylül ayında farklı kurumların sağlayacağı ödemeler de araştırılıyor. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara aktaracağım, KYK burs ve kredi ödemelerinde hangi tarihte artışa gidileceği, gerçekleşecek artış neticesinde zamlı KYK burs ve kredi ödemelerinin kaç TL olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

2024 Eylül Ödemesi Başlıyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da KYK burs ve kredi ödemelerini TC kimlik numarasının son rakamına göre 81 ildeki üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktaracak. Bu kapsamda, 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemeleri yarın itibariyle başlayacak. Öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine göre burs ve kredilerin verileceği tarihler şöyle:

 

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

KYK Kredisine Bursuna Zam Gelecek Mi?

6-10 Eylül tarihleri arasında yurt çapındaki hak sahibi bütün üniversite öğrencilerine 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemeleri sağlanacak. Söz konusu burs ve kredi ödemelerine ilişkin eylül ayının ilk günlerinden itibaren bekleyiş başlarken, burs ve kredilerde artış olup olmayacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. KYK burs ve kredi ödemelerine genellikle yıl sonunda zam yapılıyor. Bu durumda, 2024 yılının son haftalarında gerçekleşecek artış neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca öğrencinin alacağı burs ve krediler belli olacak. Burs ve kredilerde yüzde 40 ile 50 aralığında artış olacağı tahmin edildiği için 2025 yılı boyunca öğrencilerin hesaplarına yatırılacak burs ve kredi miktarları da 2800 TL ile 3000 TL aralığında yer alabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete