Egeli Gazete

Eylül’de tek damla yağmur düşmeyebilir… Kovaları hazırlayın barajlar da risk altında

İzmir’e yağmur bekleyenleri hüsrana uğratacak bir haber geldi. Meteoroloji uzmanları eylül ayını neredeyse bir damla yağmur yağmadan kapanabileceği uyarısında bulundu. Büyük illerde baraj su seviyelerinin düşmüş olması nedeniyle önümüzdeki günlerde su kesintilerinin hayatımıza girebileceği ifade ediliyor.
Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
14 Eylül 2023 Perşembe 11:45
İzmir’de yaz havası sürüyor. Yazlık giysilerin çıkarılmadığı İzmirliler artık havaların serinleyerek yağmurun yağmasını beklerken üzücü haber geldi.  Yağmursuz günler ekim ayına kadar sürecek. Bu da barajlarda su sorunu yaşanabileceğini gösteriyor. Çiftçiler ise ekim ayına geldiklerinde toprakların suya doymuş olmasını arzu ediyor. Aksi takdirde kuraklık tarımsal üretimi olumsuz etkileyebilir… Öte yandan büyükşehirlerde kuraklığın etkisi ile su seviyelerinin barajlarda içme ve kullanma suyu alanında sorun yaratabileceği de düşünülüyor. Güncel hava tahminleri bu yönde ilerledikçe umutlar Ekim ayına kalacak görünüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete