Egeli Gazete

Gar katliamı davasında ‘AYM de inkar ittifakına katıldı’

Anayasa Mahkemesi (AYM), 100’den fazla kişinin öldüğü Ankara Garı Katliamı’nda ‘ihmali bulunan kamu görevlilerinin yeterince soruşturulmaması üzerine’ yapılan bireysel başvuruları reddetti.
Gar katliamı davasında ‘AYM de inkar ittifakına katıldı’
Haberler / Türkiye
21 Mayıs 2024 Salı 16:35

10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde iki IŞİD’li canlı bomba kendini patlatmış, binlerce insanın bulunduğu meydanda 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin soruşturma başlatılmış, ancak takipsizlik kararı verilmişti.

AYM, görevliler hakkında yapılan bireysel başvuruyu da kabul edilemez buldu. Böylece davada iç hukuk yolları tükendi.

Avukatlar:

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu kararı dayanaktan yoksun bularak AYM’nin ‘devletin katliamdaki sorumluluğunu ortaya koyan delilleri inkar edenler ittifakına katıldığını’ belirtti.

Açıklama şöyle: Katilleri de koruyanları da unutturmayacağız

“İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin, ‘katliamda sorumlulukları olduğu için haklarında ceza soruşturması başlatılmalı’ dediği Ankara Emniyet amirlerinin sorumluluklarının tartışılmasından kaçıldı. Katliamın istihbaratını gizleyen, yeterli güvenlik önlemini almayan, insanları bile bile ölüme gönderen o amirler, bugün İçişleri Bakanlarının çete kavgalarında bir bir düşerken Anayasa Mahkemesi’nin bu ‘suya sabuna dokunmayan’ kararını biz ‘açıkça dayanaktan yoksun’ ve ‘kabul edilemez’ buluyoruz.

Hukuk mücadelemiz hakkın sahibi halkın nezdinde; Anayasa Mahkemesi’nin ‘mağdur olduklarının belirsiz olduğu’ nitelemesi yaptığı müvekkillerimizin gayretiyle sürüyor, sürecek. Devletin güç savaşlarından bize düşen kırıntılarla değil, tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz gerçeklerle bütün sorumluları mahkûm edeceğiz. Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Katilleri de koruyanları da unutturmayacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete