Egeli Gazete

Gübrede zam oranı yüzde 441’e ulaştı

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı, temel gıda ürünlerinde yüzde 1’e çekilen KDV’nin fiyatlara etkisi olmayacağına dikkat çekere, kalıcı bir düşüş için üreticinin her anlamda desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Çakıcı, ‘’Kısa süreli olarak tüketicinin rahatlamasını sağlar ama o fiyatlar tekrardan eski rakamlarına döner. Üreticinin desteklenmesi lazım’’ dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
18 Şubat 2022 Cuma 17:48
son derece etkilerken durum sadece bununla kalmadı. Mazot, ilaç, sulama gibi tüm girdilerde de fiyat artışları yaşandı. Bu durum üreticinin tarım yapmasını zorlaştırırken bazılarının ise sürece direnememesi ve tarımı bırakmasına yol açtı. Ne yazık ki bu zorlukları sadece üretici değil tüketici de yaşadı. Üreticinin ekonomik nedenlerle az mahsul çıkarttığı ürünü tüketici de yüksek fiyattan almak zorunda kaldı. Tüm bunların ışığında gübredeki olağanüstü zammın üreticiye etkileri ve önümüzdeki süreçte gıda fiyatlarına yansımaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Hakan Çakıcı, üreticinin desteklenmesiyle sorunların hafifleyeceğine işaret etti. (Ceren Korkmaz/Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete