Egeli Gazete

Güzelbahçe’de akıl almaz köpek yakalama görüntüleri: Köpek kanlar içinde kaldı, vatandaşlar tepki gösterdi

Güzelbahçe Veteriner Müdürlüğünün iki çalışanı sokak köpeğini kanlar içinde bırakması büyük tepki çekti. Vatandaşlar tepki gösterirken Güzelbahçe Belediyesinden yapılan açıklamada, “Tedavisi için köpek yakalanmaya çalışırken demiri ısırdı ve ağızı kanlar içinde kaldı” ifadelerini kullandı.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
31 Mayıs 2024 Cuma 20:18

Sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren yasa tasarısı Türkiye çapında büyük tartışma yaratırken, Güzelbahçe Belediyesi personelinin bir köpeği yakalarken gösterdiği tavır büyük tepki çekti. Köpek belediye personelinin kullandığı aletler nedeniyle kanlar içinde kalırken çevredeki vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar köpeklerin bu şekilde toplanmasına derhal bir son verilmesini istedi. 

TEPKİ ÜZERİNE KÖPEĞİ SERBEST BIRAKTILAR
Tepki gösteren vatandaşlar, “Yelki Shell İstasyonu’nda Güzelbahçe Belediyesi yazılı tişört giyen 2 kişi tarafından oldukça uysal aşılı ve çipli köpek vahşice alınmaya çalışıldı. Gerekçe ve evrak gösterilmeden eylemlerine devam ettiler. Oldukça rahat ve gülümseyen bir tavırla köpeğe işkence yaptılar. Sesimizi çıkarmamız ve kalabalıklaşmamız üzerine hayvanı zorla serbest bıraktırdık” ifadelerini kullandı.

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA: KÖPEK DEMİRİ ISIRDI
Konuyla ilgili açıklama yapan Güzelbahçe Belediyesi şu bilgileri verdi: “22.05.2024 tarihinde köpeğin ısırma yaptığı ihbarıyla tarafımıza dilekçe ulaştı. 27.05.2024 tarihinde ekiplerimiz köpeğin gerekli müşahede işlemlerini (10 günlük) tamamlaması ve ayağı ile kulağında ki pisi pisi otuna bağlı sağlık sorunlarının tedavisi amacıyla köpeği yakalamak için ilgili adrese gitti. Köpeği yakalama sopasıyla yakaladıkları sırada, köpeğin demir sopayı ısırmasından dolayı dil ve dişinde bir kanama oluştu. Bölgedeki vatandaşlar ekiplerin köpeğe zarar verdiğini düşünerek videoya çekmeye başlayınca konunun bir anda ekibin köpeği boğduğu, ciğerlerinden kan geldiği, kafasına vurduğu durumuna getirilmesi sebebiyle gelen tepkilerden dolayı köpek geri bırakıldı. Bugün itibariyle hem gerekli tedavisinin yapılabilmesi hemde müşahede süresini tamamlaması için yakalanarak bakımevimize getirildi. İşlemlerinin sonrasında tekrar alındığı yere geri bırakılacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete