Egeli Gazete

Harari: İsrail halkı, Netanyahu’nun kötü siyasetinin bedelini ödüyor

İsrailli tarihçi ve yazar Yuval Noah Harari, İsrail halkının, Binyamin Netanyahu’nun kötü siyasetinin bedelini ödediğini söyledi.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
12 Ekim 2023 Perşembe 17:42
Hamas’ın 7 Ekim’de ‘Aksa Tufan’ operasyonuyla başlattığı saldırılarda şu ana kadar en az 1300 İsrailli öldü. Ölenlerin ezici çoğunluğu sivil. Bütün dünyada milyonlarca satan ‘Sapiens’ kitabının yazarı Harari, Hamas saldırısının olası sonuçlarına ilişkin BBC‘ye değerlendirmelerde bulundu. Harari, saldırının şiddet düzeyinin ve sonrasındaki İsrail misillemesinin nesilleri etkileyecek sonuçları olabileceğini kaydetti. Saldırıdaki istihbarat başarısızlığıyla Netanyahu’nun politikaları arasında bağlantı olduğunu savunan Harari şunları söyledi: “Çok açık olan, İsrail halkının yıllardır devam eden kötü siyasetin faturasını ödediğidir. Netanyahu, bir yandan Filistin’le yapılabilecek herhangi bir barış girişimini göz ardı ederken, diğer tarafta ulusu kutuplaştırarak siyasi bir kariyer inşa etti. Sistematik olarak da devlet kurumlarına saldırdı. Biz şu anda bunun bedelini ödüyoruz. Bu dünyadaki tüm demokrasiler için bir derstir. Buradaki ders, güçlü popülist liderlerin, ulusları kendi siyasi kariyerleri için bölmesine izin verilmemesi gerektiğidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete