Egeli Gazete

Hedefteki örgüt Husiler: Gazze Savaşı ile yeniden gündeme oturdular

ABD Başkanı Joe Biden, Kızıldeniz'deki saldırılarına misilleme olarak, Amerikan ve İngiliz ordularının Yemen'de Husilere ait bazı hedefleri vurduğunu açıkladı. ABD ve İngiltere'nin vurduğu Husiler, Yemen'de İsrail'e karşı direniş ekseninde yer alan Şii İslamcı bir örgüt. Husiler, halen başkent Sanaa'nın yanı sıra Yemen'in kuzeyini kontrol ediyor. Kızıldeniz kıyıları da kontrolleri altında. Peki Gazze savaşı ile yeniden gündem olan Husiler kimdir, ne zaman kuruldu, kim destek veriyor?
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
12 Ocak 2024 Cuma 10:57
Hedefteki örgüt Husiler: Gazze Savaşı ile yeniden gündeme oturdular - 1
Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, Kızıldeniz'de ticari gemileri hedef alan Yemen'deki İran destekli Husi hedeflerini vurdu. Saldırıya, Husilere karşı Kızıldeniz'de kurulan çok uluslu misyon da destek verdi.
Hedefteki örgüt Husiler: Gazze Savaşı ile yeniden gündeme oturdular - 2
Husiler, Gazze Savaşı'yla birlikte Filistin'e destek için uluslararası ticari gemilere saldırılarıyla gündeme oturdu. Bu saldırılarla ABD ve İngiltere'nin hedefi haline geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete