Egeli Gazete

Hububat fiyatlarına zam! İşte güncel arpa, buğday ve mısır fiyatları!

Hububat fiyatlarındaki dalgalı seyir devam ederken, güncel hububat fiyatları merak ediliyor. Ticaret borsalarından elde edilen verilere göre, hububat fiyatlara zam geldiği görüldü. Peki, güncel hububat fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…
Hububat fiyatlarına zam! İşte güncel arpa, buğday ve mısır fiyatları!
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 22:00

Hububat fiyatlarına yönelik güncel rakamları kamuoyuyla paylaşan 15 ticaret borsasının verilerine göre, hububat fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. Buna göre, ekmeklik buğday, arpa ve mısır fiyatlarında artış yaşandı. 

Hububat fiyatlarında yaşanan artış devam ederken, ekmeklik buğday fiyatı tonda 403 TL artarak 10 bin 178 TL/tondan işlem görürken, makarnalık buğdayda da fiyat hareketliliği yaşanmadı. Arpa ve mısır fiyatlarına zam gelirken, tonda 215 TL artan arpa fiyatı, 8 bin 175 TL/tondan işlem görüyor. 

Mısır fiyatı da hafta başına göre yine zamlandı. Pazartesi günü 8 bin 844 TL/ton olan mısır fiyatı, 10 Eylül'de 8 bin 851 TL/tondan günü kapattı.

Hububat ve bakliyat ihracatında rekor: İlk kez 7 milyar doları aştı |  Miller Magazine

15 TİCARET BORSASI TEMEL ALINDI

15 ticaret borsasının ortalamasına hububat fiyatlarına göre, ekmeklik buğday, arpa ve mısır fiyatlarına zam yapıldığı gözlemlendi. Buna göre, hafta başında, 9 bin 775 TL/ton olan ekmeklik buğday fiyatı, dün (10 Eylül) 10 bin 178 TL/tondan işlem gördü. Makarnalık buğday ise 10 bin 900 TL/tonda kaldı ve fiyat konusunda bir değişim yaşanmadı.

Yukarı yönlü hareketlilik görülen arpa fiyatları ise haftaya 7 bin 960 TL/tondan başladı ve 8 bin 175 TL/tondan kapattı. Mısır fiyatında da benzer tablo yaşanırken, 8 bin 844 TL/tondan işlem gören mısır fiyatı, 8 bin 851 TL/tondan işlem gördü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete