Egeli Gazete

İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan’ın İliç ilçesinde yığın liçinin kaydığı maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.
İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi
Haberler / Türkiye
18 Şubat 2024 Pazar 10:29

13 Şubat’ta öğle saatlerinde İliç’teki altın madeninde ‘yığın liç pedinde büyük bir kayma‘ meydana gelmişti. Resmi verilere göre yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı.

Maden sahasını inceleyen bilirkişi heyeti ön raporunda, yığın liçindeki çatlakların bilinmesine rağmen çalışmalara devam edildiğini, işçilerin hayatlarının tehlikeye atıldığını vurgulamıştı. Çatlakların oluşmasının nedeninin de ihmal olduğu belirtilmişti.

TRT Haber‘in aktardığına göre bakanlık maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti. Karara gerekçe olarak yığın liç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akması gösterildi. Bu olaydan dolayı lisans şartlarının ortadan kalktığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete