Egeli Gazete

İlkokul, ortaokul, lise fark etmiyor! Öğrencilere yardım müjdesi

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için peş peşe eğitim yardımları açıklanırken, eylül ayının ortalarında detaylar merak ediliyor. 
İlkokul, ortaokul, lise fark etmiyor! Öğrencilere yardım müjdesi
Haberler / Ekonomi
17 Eylül 2024 Salı 12:55

2024-2025 eğitim öğretim döneminin ikinci haftası itibariyle ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yönelik ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli destekler sunmaya devam ediyorlar. Veliler ve öğrenciler de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan destekleri yakından takip ediyorlar.

Yeni eğitim öğretim döneminde de önceki eğitim öğretim dönemlerinde olduğu gibi ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek ve öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayabilmek için yurt çapındaki çeşitli belediyeler projeler hayata geçirmeye devam ederken, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanan 11 milyon TL'lik kırtasiye desteği ile ilgili bilgi verildi.  

ÖĞRENCİLERE YARDIM DESTEK

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK kredi ve burs başvurularının ekim ayının ortalarında başlaması bekleniyor. Önceki yıllardaki başvuru süreçleri dikkate alınarak 15 Ekim dolaylarında 2024-2025 akademik dönemi için başvuruların başlayacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren eğitim destekleri ile ilgili de eylül ayının ortalarında duyuru metinleri yayınlanıyor. 

Belediyelerin güncel desteklerine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, 4862 ilkokul, 4296 ortaokul, 2779'u lise öğrencisi olmak üzere toplamda 11.000 öğrenciye yaklaşık 11 milyon TL'lik kırtasiye desteği sağlandığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Farklı kademede eğitim gören öğrencilere kırtasiye desteğinin sağlanmasının ardından belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘’Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye yardımları için verdiği talimat sonrası, Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 11 bin 937 öğrenciye 11 milyon 416 bin 250 TL kırtasiye yardımı yaptı’’ denildi.

11.000 öğrenciye sağlanan kırtasiye desteği ile ilgili açıklama yapılırken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel desteklerini yakından takip ediyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar vatandaşlara sağlanacak olan destekler ile ilgili yeni gelişmeler yaşanması halinde belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete