Egeli Gazete

İmamoğlu: 2023 seçiminde hatalar yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 genel seçiminde hatalar yaptıklarını söyledi.
İmamoğlu: 2023 seçiminde hatalar yaptık
Haberler / Politika
29 Mayıs 2024 Çarşamba 10:11

İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın ‘Az Önce Konuştum’ programına katıldı.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Her şey bir etken. Ekonomi de bir etken. 2023 ile 2024 seçimleri arasında 10 ay fark var. 2023’te daha kötü bir ekonomi vardı. Depremi yaşamış, moral motivasyonu sıfır. Tek başına ekonomi yetseydi o gün de kazanabilirdik ama o gün hatalar yaptık.

* 2024’te bize oy verilebilecek zemini oluşturduk. Biz değişimi yaptık. Zemini oluşturduk, vatandaş bize oy verdi. Seçimin kahramanı vatandaştır. 2024 seçiminde de bize oy verebilecek bir kısım seçmen sandığa gitmedi. Bizim aldığımız oy biraz daha yüksek olabilirdi.

Altılı masayı eleştirdi

* 2023’te farklı konular var. Altılı masa stratejisi bir zaman sonra başka yöne evrildi. Bir sistemi değiştirecektik. Mevcut Türkiye’ye ait sistemin bizi yanlış yöne götürdüğünü ortaya koymuşken, bir anda bütün masadaki herkesin belli bir makam istiyormuşçasına hava oluşması.. Kampanyanın biçimi vs. birçok detay var. Bu konuları çok konuşamadık. Keşke konuşabilseydik. Kurultay süreci, adaylıklar filan derken koştura koştura seçime gittik.

* 28 Mayıs’tan sonra aynı şeyleri yaparak vatandaşın karşısına gitmenin bize bir şey kazandırmayacağını gören bir kişilik olarak o gün o mesajı ve videoyla duygularımı paylaştım. Ben o akşam hiç uyumadan o sabah videoyu yayınladım. Ertesi gün de İstanbul Fethi’nin yıldönümünde İstanbullulara hitap edecektim. O akşam ne diyecektim insanlara? İçimdeki ruh değişim dedi ve bunu anlattım. Bu değişim ışığını yakarsak millet bize güvebilir diyerek birkaç cümleyle duygularımı ifade ettim. Kişiden, partiden bahsetmeden duygularımı ifade ettim.

Kılıçdaroğlu’nun ısrarla aradım

* (“Kemal Bey sürekli hançerlendiğini söylüyor bunu size söylediğine dair bir his var mı içinizde?” sorusu üzerine) Ben bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Görüşemedik ama ben ısrarla aradım. En son bunu kimseye de söylemedim, ilk defa açık açık söylüyorum.

En son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ulaşamamıştım birkaç kez. En son çaldı ve cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Kurultaydan sonra aradım, ulaşamamıştım. Kırgın olabilir, belki telefona bakmak istemedi. Ben kırgın olduğunu düşünmüyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete