Egeli Gazete

İnsan davranışları ve nasıl başarılı olunur

Araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dokuz en çok satan kitabın yazarı, uluslararası bir eğitmen, konuşmacı ve dünya çapında birçok okulda fakülte üyesi olan  Nevşah Fidan Kararmehmet’e göre,kendimizi bilmemiz gerekiyor. Çünkü; bizler ancak ilham noktamızdan  yaşıyorsak dış motivasyonlara ihtiyacımız olmuyor veya dış etkenlerden etkilenmiyoruz
İnsan davranışları ve nasıl başarılı olunur
Haberler / Genel
27 Haziran 2024 Perşembe 10:59

NURHAYAT TALAY- Araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dokuz en çok satan kitabın yazarı, uluslararası bir eğitmen, konuşmacı ve dünya çapında birçok okulda fakülte üyesi olan  Nevşah Fidan Kararmehmet’e göre,kendimizi bilmemiz gerekiyor. Çünkü; bizler ancak ilham noktamızdan  yaşıyorsak dış motivasyonlara ihtiyacımız olmuyor veya dış etkenlerden etkilenmiyoruz

-       -Ağustos ayında Çeşme’de bir kamp hazırlığı yapan Nevşah Fidan Karamehmet, kış aylarının önemine dikkat çekerek, kışa hazırlanmak gerektiğini söylüyor

Düşünce ve nefes alışkanlıklarını değiştirerek insan bilincini genişleten birçok kurs ve profesyonel eğitim geliştiren Nevşah Fidan Karamehmet,  Ağustos ayında Çeşme’de bir kamp hazırlığı yaparken,  “Kış ayları insanların yenilenmesi karar alması bir takım vizyonları üzerinde çalışması için çok önemli bir dönem. Bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz” dedi.  Nevşah Fidan Karamehmet ile “İnsan Davranışları ve Nasıl Başarılı Olunur” konusunda farklı ve güzel bir söyleşi yaptık.

 

 

 Araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dokuz en çok satan kitabın yazarı, uluslararası bir eğitmen, konuşmacı ve dünya çapında birçok okulda fakülte üyesi olan Nevşah Fidan Kararmehmet ile insan davranışları ve nasıl başarılı olunur konusunda güzel bir söyleşi yaptık.  İnsanların sık sık yeni kararlar aldıklarını ve bir süre sonra bu kararlarını uygulayamadıklarını ya da bir hafta sürmeden vazgeçtiklerini anlatan Karamehmet, “İnsanlar kilo vermek, iş değiştirmek veya kendileri için çok hayati bu konularda neden kararlarlılıklarını sürdüremezler. Bu noktada belirleyici insan davranışı nedir?   Özellikle kış ayları oturup insanların yenilenmesi, karar alması birtakım vizyonları üzerinde çalışması için çok önemli bir dönem” dedi.

Kış ayları için Çeşme’de yazdan hazırlık yapılmasına olanak tanıyacak bir kamp süreci planladıklarını anlatan Karamehmet, başvuruların dolduğunu ancak yedek kayıtları almaya devam ettiklerini bildiren Karamehmet, şöyle konuştu:

 “Evrensel döngüyü izlediğimiz zaman Ocak, Şubat ve Mart ayında herkesin burçlarıyla hizada bir takım değişimler oluyor.  Genelde kişilerin aldıkları kararlar ve bu kararlarla ilgili plan yapmamış ve destek almamış olmaları hedeflerine ulaşamamalarında en büyük etken.  İnsanlar aldıkları kararın arkasında durmuyor, bedelini ödemeye hazır değilse ve amacına ulaşmak için gerekeni yapmıyorsa motivasyonu zamanla düşer.  Bilinç dönüşümü yaşamak ve konuyla ilgili motivasyonunu yüksek tutmak için mutlaka koçluk ya da mentorlük desteği alınması şart.   İnsanların yaptıkları en büyük hata nedir? Kararlı olmak ve hedefe ulaşmak konusunda nasıl bir formül geliştirmek gerekir?     En önemlisi yaşamla ilgili birtakım şeyleri keşfetmiş, yaşam döngüsünü, formülleri anlamış yaşam koçları ve mentorlarla çalışmak gerekiyor. Fikirlerinizi aldığımız size destek olacak bu kişilerin yaşam tecrübeleri ve eğitimleri çok önemli.   Eğer zihninizde insan ilişkileri, özel ilişkilerin ne olduğunu çözdüyseniz evliliğiniz yürüyor. İlişkilerimizde başarılı oluyoruz.”

İnsanın kendi zihninde çözemediği olaylarla ilgili ilişkilerinde sorunlar yaşadığını anlatan Karamehmet, “Zihnimizde eğer henüz ilişkilerle ilgili bir takım yüklediğimiz anlamlar çarpık bakış açıları hayal perest, gerçekçi olmayan realist olmayan düşünceler varsa kendi zihnimizde olayı çözemediğimiz için ilişkilerde de sorun yaşıyoruz” dedi.

Kimlerden destek alınır?

 

Destek alınan kişinin hayatına bakmak ve hayatında neleri başarmış olduğunu anlamanın önemine işaret eden Nevşah Fidan Karamehmet şunları söyledi:

“Eğer bir kişi para ile ilgili sıkıntı yaşıyorsa ondan para konusunda, eğer bir kişi ilişkiler konusunda problem yaşıyorsa ondan ilişkiler konusunda destek almamalıyız.   Herkes kendi bilinç seviyesi kadar bu hayatta ilerleyebildiği ve başarı elde edebildiği için eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsak; başarmış birtakım alanlarda başarılı olmuş kişilerden koçluk desteği almalıyız.  Mutluluğun ve doyum içinde bir yaşam sürdürmenin sırrı nedir?   Bir insanın yaşamda ustalaşması ve doyum içinde bir hayat yaşaması için en önemli konulardan biri kendini kim olduğunu bilmesidir.   Kendi hikayesini anlamış bugüne kadar yaşadıklarını niye yaşadığını görebiliyor olması gerekiyor. “

Sadece pozitif olmak yeterli değil…

 

 Bir insanın kendi hikâyesini anlayarak hayat amacını keşfetmesi, yaşamının anlam noktasını bulması ve ilham noktasında yaşıyor olmasının doyumu getirdiğini kaydeden Nevşah Fidan Karamehmet, “Sadece pozitif olmak, her şeye olumlu bakmak yetmiyor. Kendimizi bilmemiz gerekiyor. Çünkü; bizler ancak ilham noktamızdan yaşıyorsak dış motivasyonlara ihtiyacımız olmuyor veya dış etkenlerden etkilenmiyoruz” dedi.

 Hayat amacını bulmuş bir insan hayat amacıyla hizada bir insan dış dünyanın etkilerinden veya dış dünyadaki değişimden etkilenmeden hayatında ilerlemeye birikimini arttırmaya sosyal etkinliğini arttırmaya insanlığa verdiği hizmeti arttırmaya devam ettiğini vurgulayan Karamehmet, şöyle devam etti:

“Kendini bulamamış insanlar ve hayatını amaç noktasından misyon noktasından ve o güzel ilham noktasından yaşayamayan insanlar başarısız oluyor. Bu kişiler veya her şeyi erteliyor ya da motivasyona ihtiyaç duyuyor. Yataktan kalkacak o ilhamı bulamıyor. Eğer içsel bir ilhamla bu hayatı yaşıyorsak her gün hayatımızda ne olursa olsun yataktan kalkıp büyük bir şekle büyük bir heyecanla büyük bir neşeyle hayatımıza devam etmeye devam ediyoruz.   Yaşadığımız günlük sıkıntılarla nasıl baş edebiliriz?   Bu yaşamı hangi seviyeden yaşadığımızla ilgili.   Hayat yolculuğumuzda aslında sıkıntı diye bir şey yok. Bu söylediğimi ancak kendi amaç noktasından anlam noktasından yaşayan insanlar anlayabilir.  Çünkü bir insan amacını, anlamını bulduysa ilham noktasından hayatı yaşıyorsa her sabah büyük bir ilhamla uyanıp kendini gerçekleştiriyor ve büyük bir tatminle hayatı yaşıyor ve dış dünyada olanlardan etkilenmiyor. Ama kaybolmuş henüz kendini bulmamışsa yaşamdaki karşılaştığı her şey ona sıkıntı olarak gelebilir.”

 

Mutlu, doyuma ulaşmış, neşeli bir yaşam mümkün mü?

Karamehmet, “İnsanların mutlu, neşeli tamamen doyum içinde bir yaşam sürebilirler mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Tabii ki evet. Bu amaç noktasından hayatı yaşayan insanlar en üst seviyede tatminle yaşayabiliyorlar.   Amacının insan yaşamını dönüştürmek  zihin seviyelerini başka bir seviyeye taşımak olduğunu söylüyorsun.  Verdiğin para eğitiminin de çok büyük ilgi gördüğünü biliyoruz.  Peki para kazanmak sağlığınız da yerindeyse her  şeyi çözüyor mu ? Eğer probleminiz parayla ise benim görevim paradaki problemlerinizi ve problemli düşüncelerinizi kullanarak, aslında sizin zihin seviyenizi başka bir seviyeye taşımak oluyor. Parayı sadece bir örnek gibi düşünmek gerekiyor.   Yaşamlarımız bizim bilincimizin yansıması olduğu için en büyük sorunu bilinç seviyemizde en tıkanan alanda yaşıyoruz. Biz o alanda çalışmalıyız ki diğer bütün alanlar onunla dönüşsün. Çünkü; hangi alanda çok büyük problem yaşıyorsak o alandaki problemli zihin aslında diğer alanlara da sızıyor.   Para eğitimi sadece para ile ilgili sorunları çözmüyor. Bu eğitim için gelip sağlığı düzelen, ilişkileri düzenlenen ya da ilişkiler eğitimine gelip para ile ilgili ilişkisi ya da kariyeri düzelen insanlarla karşılaşıyoruz. Aslında hangi alan olursa olsun o alanda yüklediğimizi anlamlar, alanındaki çarpık bakış açılarımız o alanda bilincimizdeki düğüm çözüldüğü zaman bu yaşamın diğer alanları da etkilemeye başlıyor.   Para eğitiminin Türkiye'de çok popüler olmasının en önemli sebeplerinden biri insanların bu konuda çok sorun yaşıyor olması. Para her şeyi çözmeye tabi yeterli değil. Çünkü hayat bir bütün. Nerede sorun yaşıyorsak, yaşamın o alanındaki düşünce yapımızdaki problemi çözdüğümüzde aslında diğer alanlarında da nerede hata yaptığımızı görebiliyoruz.”

...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete