Egeli Gazete

İptal edilen uçak seferleri normale döndü

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını sonrası gökyüzünü kaplayan yoğun duman nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki 18 uçak seferi iptal edildi. Seferler daha sonra normale döndü.
Player yükleniyor...
Haberler / Genel
10 Temmuz 2023 Pazartesi 21:38
İzmir’in Menderes ilçesi Oğlanağa Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi ile 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel müdahale ediyor. Ekipler yangını söndürmek için yaklaşık 7 saat mücadele verdi. Uçak seferleri önce iptal edildi sonra normale döndü  Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan dumanların ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki 18 uçak seferi saat 21.00’a kadar iptal edildi. Seferlerin iptal olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın havalimanındaki bekleyişi sürdü. Saat 15.00 itibarıyla havalimanına inemeyen uçaklar, yakın limanlara ya da geldikleri güzergahlara geri dönmüş, saat 21.00’a kadar ise 18 uçak seferi iptal edilmişti. Gün içerisinde 12 uçak geldikleri güzergahlara veya yakın havalimanlarına yönlendirilirken, yangını söndürme çalışmalarının iyiye gitmesi ve uçakların iniş ve kalkış durumunu engelleyecek bir durumun kalmamasından dolayı havalimanındaki seferler normale döndü.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete