Egeli Gazete

İsrail Başbakanı Netenyahu’ya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi binlerce sivil Filistinlinin ölümüne neden olan emirleri veren İsrail Başbakanı Benjamin Neteyahu hakkında tutuklama kararı verdi.
İsrail Başbakanı Netenyahu’ya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden tutuklama kararı
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2024 Pazartesi 14:14

Uluslararası Ceza Mahkemesi binlerce sivil Filistinlinin ölümüne neden olan emirleri veren İsrail Başbakanı Benjamin Neteyahu hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklama emri savaş suçları nedeniyle verildi.

NETANYAHU VE GALLANT'A TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılıktan Pazartesi günü yapılan duyuruda, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas'ın üç lideri hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle tutuklama başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

HAMAS YÖNETİCİLERİ İÇİN DE TUTUKLAMA KARARI GELDİ

Başsavcı Karim Khan tarafından yapılan açıklamada, Gallant ve Netanyahu'nun yanı sıra Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar, askeri kanadının başkomutanı Muhammed Deif olarak bilinen Muhammed Diab İbrahim el-Masri ve siyasi lideri İsmail Haniyeh'nin isimleri de verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete