Egeli Gazete

İsrail’e göre ‘sınırlı’ operasyon: Gazze’de 100 bin zorunlu tahliye

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki Refah kentine planlanan operasyon öncesinde Filistinli sivillere kentin doğusundaki bazı bölgeleri terk etme emri verildiğini açıkladı.
İsrail’e göre ‘sınırlı’ operasyon: Gazze’de 100 bin zorunlu tahliye
Haberler / Dünya
6 Mayıs 2024 Pazartesi 17:06

Refah’ın İsrail sınırına en yakın doğu kesimindeki yaklaşık 100 bin kişinin Han Yunus’a ve El Mavazi mülteci kamplarına yönlendirildiği bildirildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre İsrail ordusu, Refah’a ‘sınırlı bir operasyon’ yapılacağını ve ‘geniş çaplı bir tahliyeninin’ söz konusu olmadığını belirtti. Tahliyenin sınırlı olduğunu ve planların İsrail hükümetinin onaylamasının ardından kademeli bir şekilde yapılacağı bildirildi.

Operasyonun Hamas’ı çökertme çabalarının bir parçası olduğunu belirten ordu sözcüsü, Hamas’ın dün Refah’tan roket atarak Kerem Şalom sınır kapısı yakınında üç İsrail askerini öldürdüğü söyledi. İsraillilere göre bu saldırı Hamas’ın şehirden saldırı düzenleyebileceğini gösteriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’a karşı Refah’ta bir askeri operasyonun gerekli olduğunda ısrar ediyor.

Bugün Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Francesca Albanese, bir milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı kente İsrail’in olası saldırısının ‘sivil halka saldırı’ ve ‘katliam’ olacağı uyarısında bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete