Egeli Gazete

İsrail-Hamas çatışmalarında 4. gün: Gazze'de tam abluka ilan edildi

Cumartesi sabahı başlayan saldırılar sonucu İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı 900'ü aştı. İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı da 704'e ulaştı. Ölen Filistinlilerin 143'ü çocuklar, 105'ini ise kadınlar oluşturuyor. Bununla birlikte, İsrail Gazze'deki 2 mülteci kampını da hedef aldı. Gazze'de tam abluka ilan edildi. İsrail, Gazze'ye su ve elektrik akışını kesti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise 7 Ekim'den bu yana 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki okullarına sığındığını açıkladı. Diğer taraftan, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
10 Ekim 2023 Salı 13:44
Hamas militanlarıyla İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 4. güne girildi. İsrail, Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak Gazze'de çok sayıda hedefi vurdu. 13.00: Anadolu Ajansı'na İsrail ordusu sözcüsü Gazze'ye bir kara operasyonunun muhtemel olduğunu ve ordunun hazır olduğunu söyledi. 12.50: İsrail saldırılarında abluka altındaki Gazze’de ölenlerin sayısı 770'e yükseldi. 11.15: İsrail sınırda ve Arapların yaşadığı kasabalarda milis güçleri oluşturuyor. Reuters'da yer alan bilgilere göre İsrail sınır kasabaları ve  nüfusunda Araplarında olduğu yerleşim yerlerindeki gönüllülere binlerce silah dağıtacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete