Egeli Gazete

İzmir Barosu'ndan Madımak tepkisi: İnsanlığa karşı işlenen suçlar, zamanaşımına uğramaz!

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta bulunan Madımak Oteli'nde 33 kişi diri diri yakıldı. Olayla ilgili görülen davada ise dün zamanaşımı kararı verildi. Bu karara İzmir Barosu'ndan tepki geldi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
15 Eylül 2023 Cuma 11:55
İzmir Barosu, dün Madımak davası ile ilgili verilen karara tepki gösterdi. Baro'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2 Temmuz 1993'te Sivas, Madımak Oteli’nde 33 canımızı yakarak katleden firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılandığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Mahkeme 30 yıllık zamanaşımı(!) süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşmesine karar vermiştir.

Hukuk tarihine kara leke çaldı

Mahkeme; verdiği bu karar ile 'Şeriat isteriz',  'Laiklik gidecek, şeriat gelecek' sloganlarıyla “Madımak Katliamı”nı gerçekleştirenleri, "Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir." sözleriyle zamanın siyasi iktidarı, şimdinin siyasi zihniyetini aklamıştır. Mahkeme, gerçekleri ortaya çıkarmak suçlulardan hesap sormak yerine, 30 yılın sonunda, hukuk tarihimize yeni bir kara leke çalmış; bu karar, cezasızlık politikalarının son örneği olmuştur. Hepimiz biliyoruz ki “Madımak Katliamı” bir insanlık suçudur ve insanlığa karşı işlenen suçlar, zamanaşımına uğramaz. 33 canımızı katledenlerin de onların katline göz yumanların da hesap vermeleri için mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete