Egeli Gazete

İzmir Büyükşehir'den atılan işçilerin eylemine Genel Merkezden hamle: Çözüm masada aranacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler başkanlık makamının olduğu Egemenlik Evi’nin önünde işe geri dönene kadar süresiz oturma eylemi başlatırken işçilerin üyesi olduğu Genel-İş genel merkez düzeyinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu talep etti. Görüşmeden çıkacak sonuç eylemdeki olan işçilerin yol haritasını belirleyecek.
İzmir Büyükşehir'den atılan işçilerin eylemine Genel Merkezden hamle: Çözüm masada aranacak
Haberler / Güncel
23 Mayıs 2024 Perşembe 14:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Tunç Soyer döneminde işe alındığı için ‘personel fazlalığı’ gerekçesiyle işten çıkarılan İZDOĞA ve İZENERJİ işçileri, başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Evi’nin önünde oturma eylemine başladı.

İşçilerin eylemi devam ederken İZENERJİ işçilerinin üyesi olduğu Genel-İş Sendikası, atılan geri alınması için harekete geçti. Sendika genel merkez düzeyinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu talep etti. Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen görüşmeden çıkacak sonuç eylemdeki olan işçilerin yol haritasını belirleyecek.

ÇÖZÜMÜ İLK MASADA ARAYACAĞIZ
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, çözümü ilk olarak masada arayacaklarını belirterek “Genel İş Genel Merkez Yöneticisi ve Toplu Sözleşme Daire Başkanımız Faruk Saral, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu talebinde bulunduk.  Birkaç güne kadar randevuya geri dönüş yaparlar. Sonuçta burada bir sorun var ve bu sorunun çözümünü da ilk olarak masada arayacağız. Eminim ki yoğundur ama bize bir vakit ayırması gerekiyor. Kısa bir süre içerisinde görüşme olacağını umut ediyorum.” dedi.



SIRA BANA GELME KORKUSU VAR
İşten atılan işçilerin haklı bir mücadele verdiğini dile getiren Başkan Gül “Yaşanan sorunun faturası işçilere-emekçilere kesilmemelidir. İşveren yasal olarak kendi haklarını kullanmış olabilir ama doğru bir yöntem değil. Bu arkadaşlar kıdem tazminatlarını geride bırakmış ve kendisine yeni bir yol haritası belirlemiş. Birçok işçi arkadaşımız da umutsuz, acaba sıra bana ne zaman gelecek korkusu yaşıyorlar. Korkunun ortadan kaldırılmasını ve işçilere huzurlu bir çalışma ortamı verilmesini istiyoruz. Biz ilk günden beri ilşten çıkarılan işçilerle iletişim halindeyiz. Bizler de sendika olarak arada köprü sağlayıp, sonuna kadar yanlarında olacağız. Görüşmeden çıkan sonuca göre de direnişte olan arkadaşlar yol haritasını belirleyecek.” ifadelerini kullandı.

(EGEDESONSÖZ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete