Egeli Gazete

İzmir Büyükşehir'e 'Kooperatif' soruşturması

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde eski Başkan Tunç Soyer dönemindeki kentsel dönüşümde kooperatif modeli ile ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişlerinin Büyükşehir'de incelemelere başladığı öğrenildi.
İzmir Büyükşehir'e 'Kooperatif' soruşturması
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Haziran 2024 Çarşamba 09:10
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eski Başkan Tunç Soyer döneminde kentsel dönüşüm çalışmaları için uygulanan "Kooperatif modelinde usulsüzlük yapıldığı" iddiaları üzerine soruşturma açıldı. 

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek inceleme başlattığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, katıldığı bir televizyon kanalında usulsüzlük iddialarını gündeme getirmiş, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na yönelik "Kooperatif çetesi" suçlamasında bulunmuştu.

Gökçek, İZBETON'un vatandaşın arsalarını alarak kooperatif işine başladığını, kurulan kooperatiflerin kurucusunun ise Şenol Aslanoğlu olduğunu öne sürmüştü. Tunç Soyer'in de söz konusu işlerin yürümesi için Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı'nı kapattığını söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete