Egeli Gazete

İzmir'de 100. yıla muhteşem kutlama

Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları İzmir’de doruğa çıkarken, geceye taşan etkinliklere fener alayı ve kortej yürüyüşüyle devam edildi. On binlerin Cumhuriyet Meydanı’na akın ettiği törenlerde yapılan ışık ve havai fişek gösterileriyle İzmir, adını 100. Yılda tarihe yazdırdı.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
30 Ekim 2023 Pazartesi 08:40
İzmir’den Türkiye’ye yayılan Cumhuriyet coşkusu on binlerin katıldığı fener alayı ve kortej yürüyüşüyle devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer’in de katıldığı fener alayı Kültürpark Basmane kapısından başladı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortejde İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İzmirliler ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan Cumhuriyet şarkılarını seslendirdi. Cumhuriyet Meydanında ise İZDENİZ gemilerinin ışık gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ardından İzmir Valiliği tarafından düzenlenen havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Yer gökte Cumhuriyet coşkusunu yaşatan İzmirliler zeybek gösterisiyle coşku doruğa ulaştı. Ünlü sanatçı Kenan Doğulu da kutlamalarda konser verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete