Egeli Gazete

İzmir’de bilim şöleni

Dünyada 14-18 yaş grubu genç bilim insanlarının buluştuğu tek platform olan Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) 30. Kuruluş yıldönümünü İzmir’de kutlarken evsahibi İzmir’de bilim rüzgarları estirdi.
İzmir’de bilim şöleni
Haberler / Eğitim
27 Nisan 2024 Cumartesi 19:22

Genç zihinlerin buluşma noktası İzmir, 30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı’na ev sahipliği yaparak bilim dünyasına yeni bir soluk getirdi. 21-26 Nisan günleri arasında bilimsel projeler sunam gençler, haftasını İzmir ve çevresini gezerek ülkelerine geri döndüler. ICYS Türkiye temsilcisi Buca Bilim ve Sanat Merkezi Başkanı Ümit Karademir, “Dünya genelinden genç yetenekler, bilimsel projelerini sunmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir’de 30. ICYS’de buluştu. 30. Kuruluş yıldönümünü İzmir’de kutlamaktan mutluluk ve onur duyduk.” dedi.

ICYS Başkanı Adelhaida Kerekes, “Dünya genç bilim insanları ile İzmir’de bulunmaktan ve harika organizasyondan büyük memnuniyet duyduk. 30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) İzmir’de büyük bir heyecana sahne oldu” diye konuştu.

Genç bilim insanlarının heyecanla beklediği ve her yıl farklı bir ülkede düzenlenen prestijli 30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) bilim sunumları Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Yelki Kampüsü ev sahipliğinde yapıldı.  21-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen bilim çalışmaları sırasında olan bu büyük etkinlik, 14-18 yaş arası 15 ülkeden 135 misafir öğrenci bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı buldu. 

Konferans, Yaşam Bilimleri, Çevre Bilimleri, Fizik, Matematik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik olmak üzere altı farklı kategoride düzenledi. Türkiye ile birlikte, 16 ülkeden 122 finalist proje arasından 29 akademik jüriden oluşan ve alanlarında uzman kişiler tarafından değerlendirilerek en iyileri seçildi.

Katılımcı ülkeler arasında Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Almanya, Macaristan, Hindistan, Endonezya, Rusya, Romanya, Singapur, Sırbistan, Slovenya, Tayland, Türkiye ve Uganda yer aldı.  Konferans dünyada küresel bir etkinlik olarak  ve genç bilim insanlarının uluslararası bir ağ oluşturmasının önemli bir göstergesi olması ile tanınıyor.

Açılış töreni, Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu konferans salonunda gerçekleştirilelim. Bu törenle birlikte, gençlerin bilimsel meraklarını ve araştırma tutkularını sergileyebilecekleri bir haftalık etkinlik başladı.

ICYS, genç bilim insanları için sadece bir yarışma değil, aynı zamanda fikir alışverişinde bulunabildikleri, yeni dostluklar kurabildikleri ve gelecekteki bilimsel kariyerlerine yön verebilecekleri bir platform sundu. Gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine ve küresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmelerine olanak tanıyarak, geleceğin bilim insanlarını şekillendirmekte büyük bir rol oynayan konferans kültürel etkinlikleri ile de gençleri birleştirdi.

Açılışta piyanist Belit Karaca ve solist Özlem Şafak mini bir dinleti sundu. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mandolin ekibi ve Buca şubesi halk oyunları ekibi de birer gösteri sundu.

Konferans sonrası İzmir’in  tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu sokakları, genç bilim insanlarını ve danışmanlarını ağırladı. Konferansa katılan konuklar Saat Kulesi, Asansör, Tarihi Agora, Kemeraltı, Kordon, Karşıyaka, Efes Antik Kenti, Şirince ve Meryemana gibi kentin tarihi ve ören yerlerini gezdi.

ICYS 2024, bilim ve eğitimin yanı sıra kültürel etkileşimi de teşvik ederken ülkelerin temsilcileri halkoyunlarını, türkülerini düzenlenen etkinliklerde sunarak kültürel kaynaşmayı sağladı.

30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) Hakkında Bilgiler
Konferans Nedir?

30.Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS), her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliği yaptığı ve 14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin hazırladığı bilimsel projeleri sunmalarına imkan tanıyan bir organizasyondur. Bu sene konferans İzmir'de 21-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Konferansın Önemi:

ICYS, lise öğrencilerinin bilimsel araştırmalara katılmalarını teşvik etmek ve uluslararası alanda iş birliği yapmalarını sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Konferansta öğrenciler, projelerini jüri önünde sunma ve alanında uzman akademisyenlerden geri bildirim alma imkanı bulmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete