Egeli Gazete

İzmir'de Büyük Zafer'in 102. yılı kutlandı: Bayram coşkusu Cumhuriyet Meydanı'nda

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları günün erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. İzmirliler bayram coşkusunu paylaşmak için Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.
İzmir'de Büyük Zafer'in 102. yılı kutlandı:  Bayram coşkusu Cumhuriyet Meydanı'nda
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2024 Cuma 13:05

ELANUR SARIKAYA/ EGELİ GAZETE- Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümü coşkusu İzmir'de günün erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

Çelenk bırakma töreninin ardından askeri geçit töreni gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Orgeneral İrfan Özsert ile protokol üyelerinin katıldığı tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması ile devam etti.

Törene siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda İzmirli vatandaş katıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kazanılan Büyük Zafer bugün de bizlere rehberlik etmektedir"

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı kutlama mesajında yer alan şu ifadeler okundu:

"Tarihimizin kritik eşiklerinden olan bu önemli günde aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir tarafındaki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı” olarak tanımladığı Büyük Zafer, milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığını ebediyen tescil etmiştir. 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi’yle işgal orduları kesin bir yenilgiye uğratılmış, emperyalizmin mihveri parçalanmış ve Cumhuriyet’in ilanına giden yolun kapıları ardına kadar açılmıştır. Büyük Zafer’le Türk Milleti esareti kabul etmeyeceğini, iradesine zincir vurdurmayacağını, öz yurdunda bağımsız olarak yaşamaktan asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.Şehitlerimizin kahramanlığı, gazilerimizin kanı ve milletimizin fedakârlığı sayesinde kazanılan Büyük Zafer, bugün de bizlere rehberlik etmektedir."

"Büyük Zafer'i kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz"

Maliye Yüzbaşı Yusuf Eldemir ise konuşmasında memleketin işgalden kurtuluşunu şöyle anlattı:

“Öylesine umutsuz görülen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, bağımsızlık meşalesini yakarak, ‘ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır.

Bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi, son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Mustafa Kemal Paşa’nın komutanlığı altında Türk kuvvetleri, düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı ağlatmayı başarmıştır. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’ta gelindiğine düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etti. Bu zafer ile düşmana son darbe de vuruldu. Ardından icra dilen takip harekatıyla da 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize döküldü” ifadelerini kullanarak konuşmasını bitirdi."

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar resmi geçit töreni ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete