Egeli Gazete

İzmir’de çöp krizi çözüldü: İşçiler çöpleri toplamaya çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZENERJİ şirketine bağlı personeller iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşen işçiler, sorunun çözülmesinin ardından sahaya dönme kararı aldı.
İzmir’de çöp krizi çözüldü: İşçiler çöpleri toplamaya çıkıyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2024 Perşembe 18:08

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ şirketine bağlı çalışan bir grup işçi, "vasıf ödemeleri yapılmadığı" gerekçesiyle iş bırakmıştı. Bu nedenle, kent merkezinde toplanmayan çöpler kirliliğe neden olmuştu.

Kent Temizliği Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 2 No'lu şube üyesi 95 işçinin iş bıraktığı eylem sonrasında; Konak ilçesinde Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde oluşan çöp yığınları oluşmuştu.

Gelişen olaylar sonrasında, Genel İş İzmir 2 No'lu Şube temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde, 95 işçinin vasıf yazılarının yazılmasına karar verildi. Alınan kararın ardından iş bırakan personel, çöpleri toplamak ve şehirdeki kirliliği gidermek için harekete geçecek.

(İZ GAZETE)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete