Egeli Gazete

İzmir'de ilçe belediyeleri Mayıs ayı meclis toplantılarını yaptı: İşte detaylar...

İzmir'de Konak, Buca, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, İlçe Belediyeleri Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. İşte meclis toplantılarından detaylar...
İzmir'de ilçe belediyeleri Mayıs ayı meclis toplantılarını yaptı: İşte detaylar...
Haberler / Politika
2 Mayıs 2024 Perşembe 23:05

İzmir'de ilçe Belediyeleri Mayıs ayı olağan meclis toplantılarını gerçekleştirdi. Egedesonsöz'ün haberlerine göre detaylar şöyle, 

Mutlu: Büyükşehir belediyesi hem yerimizi aldı hem paramızı ödemiyor

Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun başkanlık yaptığı oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen belediye hizmet binası inşaatı ile ilgili söz alırken, "Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol kapsamında ne kadar katkı yaptılar? Bizim bildiğimiz 1 milyon TL. Şu ana kadar belediyemiz 18-19 milyon TL harcama yaptığı bilgisi var elimizde. Büyükşehir belediyesi hem yerimizi aldı hem paramızı ödemiyor. Bu konunun çok ciddi irdelenmesi lazım" dedi.

Eşki: Birimlerdeki fazla personel, yeni müdürlüklere kaydıralacak

Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Müze, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Geliştirme adı altında yedi yeni müdürlüğün kurulması karara bağlandı. Ayrıca, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ne, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Bornova siyasetinin sevilen ismi Nevzat Kavalar’ın adı verildi.

Eşki,“Bornova Belediyesi’nde 2100’den fazla personel var. Bu müdürlüklerin bize ekstra maliyeti olmayacak. Çünkü bu müdürlüklerin kadroları mevcut personel içinden olacak. Bazı müdürlüklerde ihtiyaçtan fazla personel var. Onlar, yeni müdürlüklere kaydırılacak. Her müdürlüğün arabası olacak diye bir şey yok. Biz yeni müzeler açacağız. Müze müdürlüğünün Bornova’ya çok şey katacağını düşünüyorum. Bornova Belediyesi’nin kentsel dönüşüm yetkisi yok ama bizim bu müdürlükleri kurmaktaki amacımız, vatandaşı doğru bilgilendirmek, belediye olarak vatandaşla müteahhitler arasında köprü olmak.” dedi.

Yapılan oylamada, kurulması planlanan yedi yeni müdürlük önergesi, oybirliğiyle Meclis’ten geçti.

KARŞIYAKA MECLİSİNDE AK PARTİ'DEN HİLTOWN REDDİ

Karşıyaka Meclisi’nde gündem belediye işçilerinin alacakları ile Hilltown Karşıyaka AVM’nin sahibi olduğu şirketin talep ettiği imar planı değişikliği oldu. Belediyenin borcunu soran AK Partili meclis üyeleri belediyenin finansal durumunu belediye binasına asılmasını önerdi.

AK Parti Grubu Sözcüsü Adem Öztürk, Hilltown Karşıyaka AVM ile ilgili önergenin daha da Karşıyaka Meclisi’nin gündemine getirildiğini ancak kabul görmediğini hatırlattı. Öztürk, ilgili önergenin komisyonlara gönderilmeden reddedilmesini istedi ancak bu talep CHP Grubu tarafından kabul görmedi. Oy çokluğu ile İmar ve Hukuk komisyonlarına gönderildi.

BAYRAKLI'DA SİYASİ NEZAKET POLEMİĞİ

Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal önderliğinde toplandı. Mecliste ‘siyasi nezaket’ gerilimi yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Haydar Özkan’ın ‘Rezerv alanda yapılan 4 artı 1 konutlar kime yapıldı’ sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir’i Özkan’ı Bayraklı konularının dışına çıkmakla suçladı. Demir, söz hakkı kendisine geldiğinde meclis üyelerine ‘siyasi nezaket’ çağrısı yaptı.

BUCA'YI BUCA YÖNETSİN

Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, önceki dönem belediye başkanlarının gittiğini ve geriye borçlarının kaldığını söyledi. Sevil, yönetici atamalarının olduğu önerge ile ilgili tartışmaların olmasına rağmen şans tanıyarak kabul edeceklerini dile getirerek, "Buca’yı Buca yönetsin. Buca’yı Buca halkının seçtiği, Buca’nın mahallesinde yetişmiş Görkem Duman yönetsin istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı Görkem Duman ilgili yönetmeliklerden yönetici atamalarını çıkararak onaya sundu ve önerge oy birliğiyle kabul edildi.

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ'DAN CAN ATALAY VURGUSU

Çiğli Belediye Meclisi’nden ihtisas komisyonları seçiminde AK Parti Grubu’nun komisyon üye sayısının 4’ten 5’e çıkarılması konusu gündem oldu. AK Partili Meclis üyesi Özgür Kaner’in “Bir fedakarlık olacaksa hep birlikte yapalım, çoğulcu demokrasiye inanıyorsak komisyon üye sayısını 5 kişi yapalım” çıkışına Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’dan yanıt geldi. Başkan Yıldız, “Siz etik bulmayabilirsiniz. Bizim de etik bulmadığımız çok şey var. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu seçilmiş bir milletvekilinin hakkını elinden bir Yargıtay Mahkemesi elinden almakta" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete