Egeli Gazete

İzmir'de su sıkıntısı var mı? İZSU, barajlarla ilgili açıklama yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZSU, İzmir'deki barajların dolum oranları ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre İzmir'in en çok kullanılan barajı olan Tahtalı Barajı'nda yüzde 35,16 oranında su kaldığı belirtildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2023 Pazartesi 16:44
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZSU, İzmirli vatandaşları, barajlardaki su miktarı konusunda bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, şehrin su ihtiyacını büyük oranda karşılayan tahtalı barajında yüzde 35.16 oranında su kaldığı belirtilirken, Balçova barajının ise yüzde 31,62'sinin dolu olduğu açıklandı. İZSU, Gördes Barajı'nın yüzde 7.25, Ürkmek barajının yüzde 35.67, Güzelhisar barajının yüzde 65.77 ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın ise yüzde 36,71 oranında dolu olduğu bilgisini verdi.

Su miktarı düştü

İZSU'dan yapılan açıklamada, su tasarrufu çağrısı da yapıldı. İZSU açıklamasında, "Türkiye henüz su fakiri değil ama çok dikkat edilmesi gerekiyor. Son 20 yılda kişi başına düşen su miktarının 4 bin metreküpten bin 346 metreküpe indiği belirtiliyor. Eğer etkili adımlar atılmazsa, 2030 yılındaki nüfus tahminlerine göre ülkemiz su fakiri bir ülke olacak." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete