Egeli Gazete

İzmir’de suya zam

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından İzmir’de Fiyat Endeksi(ÜFE) oranına bağlanan su zamları sonrasında bu ay uygulanacak olan yüzde 30’luk zammın yanı sıra ÜFE’den uygulanacak yeni zam oranı belli oldu. TÜİK’in açıkladığı verilere göre Mart ayında ÜFE yüzde 7,22 olarak belirlenirken, İzmir’de de suya yüzde 30’un yanı sıra yüzde 7,22’lik bir zam daha gelmiş oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
3 Mart 2022 Perşembe 11:38
İzmir’de son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte tartışmalara neden olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) geçtiğimiz günlerde aylık zam oranları Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) bağlama kararı almıştı. 30 Ekim 2021 yılında gerçekleştirilen İZSU Meclisi’nde 2022 yılı Ocak ayından itibaren geçerli yüzde 18 ve Haziran ayı itibarı ile geçerli olacak yüzde 15,5’lik zam hayata geçirilirken, Şubat ayında ise artan maliyetler nedeniyle düğmeye basan İZSU, 21 Şubat tarihinde suya yüzde 30’luk ek bir zam daha uygulamıştı. Gelecek aylar için de fiyat artışlarını Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) bağlayan İZSU, bu yolla her ay zammın önünü açmıştı. Yapılan düzenlemeden sonrası ise gözler Mart ayı enflasyon oranlarına çevrilmişti.   (Oktay Güçtekin/Egedesonsöz)  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete