Egeli Gazete

İzmir'deki kırsal bölgelerde hayvanlara uyuz aşısı

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, uyuz vakalarına karşı kırsal bölgelerdeki hayvanlara uyuz aşısı yaptı.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Ocak 2020 Pazartesi 14:13
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kırsal alanda yaşayan sokak hayvanları için bir çalışma başlattı. Ekipler, hayvanlara uyuz aşısı yaparak önlem aldı. Ulaşılabilen hayvanlara enjeksiyon yöntemiyle önlem alan ekipler, ulaşamadıkları hayvanlara yönelik ise daha kolay ve etkili olan tablet yöntemiyle ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla, vakaların önemli ölçüde azaltılmasını sağladığı belirtildi. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Buradaki uygun koşullar hayvanseverler için cazibe olsa da gözle görülür bir yoğunluk oluşturuyor ve bu da bu vakaların Buca’da çok olduğu algısını oluşturuyor. Bütün bunlara rağmen belediyemiz her yıl düzenli projeksiyonlarla bu hastalıklara karşı savunma mekanizması görevi gören tablet alımlarını ve dağıtımlarını artırıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete