Egeli Gazete

İzmir’in Doktor Başkanı Tugay Eşrefpaşa Hastanesi krizine el koydu: Olağanüstü toplantıda hastane inşaatının mutlaka yapılması talimatı verdi

Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki sorunlarla ilgili bugün sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olağanüstü toplantı yapıldığı öğrenildi. Krize el koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Sağlık Bakanlığı’nın verdiği son tarih olan 1 Ağustos’a kadar mutlaka inşaatın başlaması talimatı verdiği belirtildi.
İzmir’in Doktor Başkanı Tugay Eşrefpaşa Hastanesi krizine el koydu: Olağanüstü toplantıda hastane inşaatının mutlaka yapılması talimatı verdi
Haberler / Güncel
8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:11

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE- İzmir’in 117 yıllık sağlık kuruluşu olan Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki sorunlara Büyükşehir Belediyesinin Doktor Başkanı Cemil Tugay el koydu. Bugün Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Eşrefpaşa Hastanesi yetkilileriyle olağanüstü bir toplantı yapan Tugay hastanedeki sorunların çözümü ve depremde zarar gören binanın mutlaka yeniden yapılması için talimat verdiği öğrenildi.
Seçim döneminde Eşrefpaşa Hastanesi’ni büyüteceği hatta ilçelerde bile sağlık hizmeti verecek duruma getireceği sözü veren Tugay bu sözünün gereği için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi’ndeki sabah saatlerinde yapılan toplantıyla Tugay’ın talimatıyla tüm sorunların acilen çözülmesi için gerekenin yapılması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

İNŞAAT İHALESİNE TEKLİF VEREN OLMAMIŞTI
Eşrefpaşı Hastanesi’nin depremde zarar görün bölümleri için 3 Mayıs’ta yapılan bina yapım ihalesine şaşırtıcı şekilde teklif veren firma olmamıştı. Sağlık Bakanlığı hastanenin eksik olan bölümlerinin inşaatının başlaması için 1 Ağustos’a kadar süre vermişti. Bu tarihe kadar inşaata başlanamaması halinde ise aylar hatta yıllar sürecek yeniden izin alma sürecinin başlayacağı belirtildi. Eşrefpaşa Hastanesi içindeki idari ofisler bulunan binasının dışındaki hiçbir bölümünün ruhsatı olmadığı için şu anda sadece geçici izin verilen tek odalı ameliyathane ile hizmet veriyor.
Eşrefpaşa Hastanesi’nin büyük çoğunluğu dar gelirlilerden oluşan hastalarına hizmet vermesinin devamı için yeni bina inşaatlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Tugay’ın talimatıyla 1 Ağustos’a kadar mutlaka inşaatın başlayacağı bir formül bulunacağı vurgulandı.


DEPREMDE ZARAR GÖRDÜ

Eşrefpaşa Hastanesi’nde 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde çocuk, yeni doğan ve kadın doğum servisiyle doğumhaneler ile acil servislerin olduğu binalar kullanılmaz duruma geldi. Bu birimler geçici olarak kapatılmıştı. Hastanenin tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet vermesi için iki katı bdorum olmak üzere toplam 7 katlı yeni bina inşaatı için ihaleye çıkalacaktı. 11000 metrekarelik yeni binada 6 ameliyathane, acil servis, acil röntgen, acil laboratuvar, ameliyat odası, yeni doğan yoğun bakım ve normal yoğun bakım, kadın doğum ve çocuk servisleri ile 34 hasta odası olacak.


1908’DEN BERİ HİZMET VERYİOR
İzmir’de 1908’den beri 116 yıldır hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde; Beyin cerrahı, kalp-damar cerrahı ve onkoloji dışındaki bütün branşlarda hizmet veriliyor. Hastaneden her gün dar gelirli 1500 hasta hizmet alıyor. Deprem nedeniyle hastanenin yatak ve ameliyathane kaybı oldu. Ameliyathanelerin kaybı nedeniyle Sağlık Bakanlığı onayıyla Alsancak Devlet Hastanesi’yle bir ameliyathane salonu kullanım protokolü imzalandı. Ameliyathanelerin bir kısmı orada yapılmaya başladı. Tüm bu zorlukların giderilmesi ve daha çok hastaya hizmet için hastanenin yeni binasının bir an önce yapılması gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete