Egeli Gazete

İzmir'in Kiraz ilçesinde çiftçiler ve engelli vatandaşlar yol istiyor!

İzmir'in Kiraz ilçesinde yaşayan ağır engelli vatandaş Mesut Yılmaz engelli vatandaşların çektiği sorunları anlatarak, belediye tarafından değer verilmediklerini, belediyelerin duruma derhal müdahil olması gerektiğini söyledi. Belediyenin yol yapımlarına vermediği önemin acil durumlar içinde büyük risk oluşturduğunu belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
5 Şubat 2024 Pazartesi 10:19

Kerem Yeğinboy/Egeligazete-Tarım ve hayvancılıkta önemli bir yeri olan Kiraz ilçesinin Umurlu, Karabolu, Dokuzlar, Taşlıyatak gibi ova köylerinde özellikle  kiraz, kestane ve büyük baş hayvancılık yapılmaktadır. İlçe ekonomisinde tarım ve hayvancılık önemli bir yer tutarken yörede başlıca yetişen ürünler patates, tütün, pamuk, zeytin, kestane, ceviz, incir ve üzümdür. 

İlçenin 2014 yılından Belediye Başkanlığını üstlenen Saliha Özçınar Şengul, 2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek Adalet ve Kalkınma partisine geçmiştir. 2019 yılındaki yerel seçimlerde yüzde 47,33 oy oranı ile tekrar Adalet ve Kalkınma partisinden Belediye Başkanı seçimiştir. 

MAHALLE SAKİNLERİ BÖYLE İSYAN ETTİ - Yerelgüç Haber I İzmir Haber I Küçük  Menderes Havza Haberleri I

Çiftçilerin çoğunluğu 50 yaş ve üzeri

Ova köylerinde nüfusun büyük bir çoğunluğu 50 ve 60 yaş üzerinde olan çifçilerden oluşmaktadır, ilçenin ekonomisine en büyük katkı da çiftçilik ile sağlanmaktadır. Çifitçi vatandaşar belediyenin özellikle ova köylerindeki refaha yardımcı olması gerektiğini, ihtyaçları için yapılan şikayetlere cevap alamakdıklarını söylüyorlar. 

İzmr'in Kiraz ilçesi özellikle çoğunlukt olan çiftiçilerin, ileri yaşta olan ve engeli bulunan vatandaşlar için Belediye başkanına yapılan şikayetlerden cevap alamadıklarını, çiftçilerin ve vatandaşların sağlığı için belediyelerin duruma acil müdahale etmesi gerekiğini belirtti. İzmir Kiraz Suludere Mahallesi Satılık Tarla - Emlakjet

Sulu Dere Mahallesi sakinleri: "İnek kadar değerimiz yok" 

Kiraz'ın Suludere Mahallesi'nde yaşayan ağır engelli vatandaş Mesut Yılmaz yol sorunu nedeniyle çok zor günler geçirdiğini, defalarca Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu'ya durumu ilettiğini fakat cevap alamadığını dile getirdi. Traktöre bağlı bir şekilde bozuk yollardan şehre inerek temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan çiftçi Mesut Yılmaz'ın bakımı ile ilgilenen yengesi Suza Durmaz, Mesut Yılmaz'ın çektiği çile ile " İnek kadar değerimiz yok "2017 yılından beri biz bu çileyi çekiyoruz. Yolumuz olmadığından dolayı evimizde veya yakınımızda yangın çıksa itfaiye giremeyecek .hastamızı gördüğünüz gibi traktör üzerinde zor güç çıkarıyoruz. Milletin İnek damına kadar taş döşeniyor bizim inek kadarda değerimiz yok"dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete