Egeli Gazete

İzmir İş Dünyası'nda "koro"krizi

İzmir 17 Temmuz’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda dünyaca ünlü Yunan diva Despina Vandi’yi ağırlamaya hazırlanırken kent iş dünyasında büyük bir tartışma çıktı.
İzmir İş Dünyası'nda
Haberler / Güncel
5 Temmuz 2024 Cuma 18:33

İzmir 17 Temmuz’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda dünyaca ünlü Yunan diva Despina Vandi’yi ağırlamaya hazırlanırken kent iş dünyasında büyük bir tartışma çıktı. Elde edilecek gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verileceği Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi’nin düzenlediği organizasyonla ilgili Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Hakan Ürün’ün yaptığı bir eleştiri iş dünyasında büyük tepki topladı. Birçok iş insanı geceye destek için seferber olurken Ürün, gecede Despina Vandi’den önce sahne alacak TEV İzmir Şubesi’nin oluşturduğu ve iş kadınları ile İzmir’in tanınmış iş insanlarının eşlerinin oluşturduğu Kadınlar Korosu’nu eleştirdi. Ürün’ün “Konser öncesi çıkan bir kadınlar korosu var (benim eşim de içindeydi) son konserde insanlar ıslıklarla protesto etti bu koro tepki çekiyor çok uzun kalıyor sahnede” dedi. Bunun üzerine eşleri de koroda yer alan Mustafa Karabağlı ve Sıtkı Şükürer gibi ünlü iş insanları Ürün’e sert tepki gösterdi. Şükürer’in Ürün için yaptığı “kötü kalpli” yakıştırması ve böylesine anlamlı bir geceyi provoke etmeye çalıştığını vurgulaması dikkat çekti. Ürün’ün özellikle 2 yıl önceki EBSO seçimlerinde Başkan adayı olan Mustafa Karabağlı’ya tepki için böyle bir paylaşım yaptığı öne sürülüyor.

KORODA TANINMIŞ 25 KADIN YER ALIYOR

TEV İzmir Şubesi’nin her yıl öğrencilere burs desteği için düzenlediği konserlerin bu yılki konuğu 17 Temmuz akşamı Yunan diva Despina Vandi olacak. Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserde Despina Vandi’nin öncesinde her yılki konserde olduğu gibi TEV Kadınlar Korosu sahne alacak. Berkay Eskinazi, Ayşe Karaahmet, Berrin Baysak, Şule Karabağlı, Sevda Şükürer, Hatice Bilsev, Figen Çakır, Şebnem Zogi,   Fliz Aksın ve Begüm Karace gibi tanınmış 25 isimden oluşan koro, birçok eser seslendirecek. Koroda yer alan 25 kadın aynı zamanda bir öğrencinin bir yıllık bursu için gereken 24 bin 500 lira bağış yapacak.

ÜRÜN’DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

(EBSO BAŞKAN YARDIMCISI HAKAN ÜRÜN)

Konsere birçok iş insanı sponsor olarak destek verirken bilet satışları da hızla sürüyor. İşte bu süreçte EBSO Başkan Yardımcısı Hakan Ürün bir açıklama yaparak, “Kaç kişiye söyledim kimse bilet almak istemiyor. Konser öncesi çıkan bir kadınlar korosu var (benim eşimde içindeydi) son konserde insanlar ıslıklarla protesto etti bu koro tepki çekiyor çok uzun kalıyor sahnede. Konser öncesi çıkan bu koro insanlara sürpriz oluyor” dedi.

KARABAĞLI: ASIL DİLE GETİRME SEBEBİNİ ANLIYORUM

(TANINMIŞ İŞ İNANI MUSTAFA KARABAĞLI VE KADINLAR KOROSU'NDA YER ALAN EŞİ ŞULE KARABAĞLI)

Bu söylem tepki çekti. Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği eski Başkanı olan ve kendi eşi de koroda bulunan ünlü iş insanı Mustafa Karabağlı, Ürün’e sert tepi gösterdi. “Ne yani burdan şunu mu anlayalım? Koro var gitmeyin mi demek bu tam da konser öncesi?” diyen Karabağlı, “Acaba başka sebeple gelmek istemeyenleri siz ikna edememiş olduğunuz için sana bunu bahane etmiş olmasınlar? Mesela kaç kişiler bu kişiler ve kimler, açıklayın lütfen.  300-500 veya 1.000 kişi? Acaba sanatçıyı tam tanımadıkları ve bilmedikleri için ya da o gün için başka planları olduğu için olmasın? Senin bunu dile getirmekteki aklındaki sebebini anlıyorum ama pek de dediğin gibi olduğunu düşünmüyorum. Valla ben de o konsere her sene gidiyorum, gitmediğim yok ve ne ıslık duydum bu konuda ne de bir protesto ve hatta son derece çılgınca da alkışlandığına tanık oldum. Bu işte kadınların eli ve emeği olmasa bu projeler buralara asla gelemezdi ve büyüyemezdi. Her sene koro var ve her sene salonlar tıklım tıklım doluydu, yani 9 senedir. Hatta önceleri Adnan Saygun’daydı, yetmediği için Çeşme Açık Havaya alındı konserler. Ne oldu da bu sene mi koro problem oldu ki acaba?” dedi.

“Tabii ki koro şart değil ama o koro olmasa, o kadınlar olmasa ne bu kadar sponsor bulunur ne de bu kadar bu işe emek harcayan çıkar ne de bu kadar kişi buna sahip çıkar” diyen Şükürer, “Koronun her ferdi onca emek, çaba, çevresini buraya çekme ve masrafın yanısıra hepsi birer çocuğa da ayrıca burs veriyor.  Koronun bu işin katalizörü olduğunu düşünüyorum. Koro sorun denileceğine ve dile getirileceğine hem de tam konser öncesi, bundan dertlenen kişiler varsa eğer onlara bunlar anlatılsaydı keşke, izah edilebilseydi. Keşke koroyu bahane edenler ve buna katılanlar önce en azından birer çocuğa burs verip sonra bu eleştirileri yapsalardı” ifadelerini kullandı.

ŞÜKÜRER: KÖTÜ KALPLİLİK

Eşi yine koroda bulunan duayen iş insanı Sıtkı Şükürer de, şu paylaşımı yaptı: “Hakan Ürün, şimdi bu yaptığın nedir? Bilinçli zarar kastıyla bu yaptığının  tek bir gerekçesi olabilir;  “kötü kalplilik”. Sana yakışıyor mu? Bu konser tamamen Türk Eğitim Vakfı yararına,  iyi insanlarının katkılarıyla , ihtiyacı olan gençlere  burs temin etmek için yapılan bir etkinlik. Konser öncesi bu anlamlı çabayı provoke etmek nedir Allah aşkına? Bu anlaşılmaz paylaşımın sözünü ettiğin Kadınlar Korosu bünyesindeki kişilere duyduğun muhtemel husumet dışında makul insan aklına bir sebep gelmiyor. Böyleyse, kişisel dertlenmelerini bu yardımsever çabaya nasıl nasıl yansıtırsın? Hakan Ürün, kimsenin sana yakıştıramayacağı bir paylaşım olmuş.”

(erhangulenc.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete