Egeli Gazete

İzmir Körfez'i için 600 milyon TL'lik proje hayata geçiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 600 milyon TL değerindeki 4. Faz projesinin temel atma töreni belli oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Haziran 2023 Cumartesi 13:59
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi genişletiliyor.  Geçtiğimiz ay gerçekleşen imza töreninin ardından 4’üncü fazın ilk kazma tarihi de belli oldu. 21 Haziran’da tesisin temel atma töreni gerçekleştirilecek. Temel atma tarihini sosyal medya hesaplarından duyuran Başkan Tunç Soyer “Körfez seferberliğimiz kapsamında çok büyük  bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 4. Faz Projesi'nin temelini 21 Haziran’da atıyoruz. Yaşayan Körfez hedefimize bu dev yatırımla bir adım daha yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 605 BİNDEN 820 BİNE “3 faz kapasite ile 7/24 çalışarak günlük 605 bin metreküp atık suyu arıtan tesis, 4. faz inşaatı tamamlandığında günlük 820 bin metreküp atık suyu arıtabilecek. Yaklaşık 1 milyon 80 bin kişiye hizmet edecek yeni hat sayesinde 24 saat kesintisiz olarak çalışan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık su arıtılması mümkün olacak. Tesisin mevcut kapasitesi 216 bin metreküp yani yüzde 36 oranında artacak. Atık su deşarj kalitesi açısından Türkiye’nin örnek arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırma çalışmaları Körfez’deki iyileşmeyi sürdürmek için de büyük önem taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu proje için 600 milyon TL bütçe ayırmıştı. (Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete