Egeli Gazete

İzmir Ocak ayı iflas raporu açıklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yılın ilk ayındaki iflasları değerlendirdi. Dikkat çekici rakamları paylaşan Ağbaba, İzmir’de 680 esnafın iflas ettiğini söyledi.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
8 Şubat 2022 Salı 13:08
‘’Zamlar geri alınmalı’’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ‘’Ocak ayı ile birlikte elektriğe ve doğalgaza gelen büyük zamlar beraberinde iflasları da getirdi. Yılın ilk ayında en az 10 bin 146 esnaf iflas etti. Geçtiğimiz günlerde uyarı da bulunmuştuk. Esnaf, yüksek elektrik ve doğalgaz zamları neticesinde ayakta kalamaz toplu iflaslar yaşanır demiştik. Ne yazık ki yılın ilk ayında yaşanan iflaslar haklılığımızı kanıtladı. Acilen tedbir alınmalı ve yapılan zamlar geri alınmalıdır’’ dedi. Ocak ayında 8662 esnaf kepenk kapattı Bu yılın ilk ayında esnaf ve sicil gazetesi verilerine göre sicilden ve meslekten terkini yaparak iflas eden esnaf sayısı 10 147 olarak açıklandı. Ocak ayında 8662 esnaf sicilden terkini yaparken, 1885 esnaf ise meslekten terkini yaparak kepenk kapattı. Elektrik zammı sonrası büyük artış Türkiye’nin dört bir yanında esnaflarımıza bir ay önceki dedikleri elektrik faturalarının neredeyse iki katı faturaları gelmeye başladı. 20 bin, 30 bin hatta ülkenin dört bir yanında 45 bin TL’yi aşan elektrik faturalarına esnaflarımız isyan etmektedir. Esnaflarımız neredeyse bir kira parasından daha fazla elektrik ve doğalgaz faturası ödemektedir. Gelecek iflasların habercisi Zaten borç kıskacında zor bela ayakta durmaya çalışan esnaflarımıza bir darbede iktidar tarafından vurulmuştur. Ocak ayında 10 bin 147 esnaf iflası gelecek aylardaki toplu iflaslarında ne yazık ki habercisidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete