Egeli Gazete

İzmir siyasetini heyecanlandıran kulis: İYİ Parti 7 ilçe karşılığında CHP'nin Büyükşehir adayını destekleyecek

Yerel seçim süreci yaklaştıkça siyasi partilerde özellikle aday adaylığı sürecindeki gelişmeler de değişiyor. İYİ Parti cephesindeki kulislere göre CHP İzmir’de 7 ilçe belediye başkan adayını bu partiye bırakacak. Bunun karşılığında da İYİ Parti CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleyecek. Bütün bu gelişmelerden sonra İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin yarın ve Cumartesi günü bazı ilçe başkan aday adayıyla bu konuda görüşmeler yapacağı öğrenildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
2 Kasım 2023 Perşembe 16:55
EGELİ GAZETE-Yerel seçim süreci yaklaştıkça siyasi partilerde özellikle aday adaylığı sürecindeki gelişmeler de değişiyor. İYİ Parti cephesindeki kulislere göre CHP İzmir’de 7 ilçe belediye başkan adayını bu partiye bırakacak. Bunun karşılığında da İYİ Parti CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleyecek. Bütün bu gelişmelerden sonra İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin yarın ve Cumartesi günü bazı ilçe başkan aday adayıyla bu konuda görüşmeler yapacağı öğrenildi. ÖZLALE “İSTİFA EDERİM” DEMİŞTİ T24'ten Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtlayan Özlale, “Kararlılığımı ve kararlılığımızı netleştirmek ve o bakımdan kamuoyunda tekrar bir soru işareti oluşturmamak için dedim ki; "Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım" demişti. SOYER’DEN “ADAYLIĞI ÇEKİLEBİLİR” VURGUSU İYİ Parti'nin İzmir'de Ümit Özlale'yi açıklamasının anlaşılabilir olmadığını ve bunun Ankara ve İstanbul için hamle olabileceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özlale'nin adaylıktan çekilebileceğini söylemişti.  Soyer “Böyle bir ihtimal de olabilir çünkü 6 ay, Türk siyasetinde çok uzun bir süre bu süre içinde ittifak girişimlerinde bulunulabilir belki başka türlü iş birlikleri müzakere edilebilir. Bunları bilmek şimdiden mümkün değil, ben sadece durumu anlamaya çalıştığım için fikir yürütüyorum. Ama bana çok organik bir durum gibi gelmedi, 4 ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olması çok anlaşılır bir durum değil benim açımdan” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete