Egeli Gazete

İzmirli tasarıma uluslararası ödül

İzmir’de bir firmanın kahve kavurma makinesi için tasarlanan posterler uluslararası ödül aldı.
İzmirli tasarıma uluslararası ödül
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:09

İzmir’de bir kahve değirmeni firması sahibi, Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Can Umsu, Yaşar Üniversitesi  Sanatta Yeterlik öğrencisi grafik tasarımcı Tansel Ünal Maviş’le birlikte poster koleksiyonu tasarladı. Can Umsu’nun temsil ettiği, makine imalat firması Garanti Roasters’ın ürettiği FOCHA kahve kavurma makinesi, 2022 yılında İtalya’da World of Coffee Milan Fuarı’nda kavurma ve ekipmanlar dalında, Nitelik Kahve Birliği (Specialty Coffee Association) tarafından 'Yılın En İyi Ürünü' seçilmişti. Proje kapsamında, FOCHA kahve kavurma makinesinin yer aldığı posterler tasarlandı. Tasarım koleksiyonu, 1954 yılından beri her yıl iF Uluslararası Forum Tasarımı tarafından verilen, uluslararası ve prestijli tasarım ödülleri iF Design’da “İletişim: Markalaşma” dalında ödül aldı.

 

MÜHENDİSLİĞİN SANATLA BİRLEŞİMİ

 

Firmanın üçüncü kuşağını temsil eden Can Umsu, projenin önemini hakkında şunları söyledi:

 

“Zihnimiz yaratıcılığın sınırıdır, o sınırları kaldırmak ise kişinin görevidir. Ben ise aile işletmem için yaratıcılıkla özgürleşmeyi seçtim. 70 yılı aşan makine imalat çabamızla, ürün üretmeden fazlasına sahip olduğumuzu biliyordum. Gelişimde devamlılık, sürdürülebilirlik kavramı üzerine dikkatle çalıştım. Sanat yönetmeni olarak firmamızda danışman olan tasarımcı Tansel Ünal Maviş ile mühendislik ve sanatın birleşebileceği bir alan yaratmak istedik” dedi.

Ödül alan tasarıma imza atan Tansel Ünal Maviş ise proje hakkında, “2022 yılında Nitelikli Kahve Birliği (SCA) tarafından tasarım ödülü alan FOCHA kavurma makinesinden ilham alan, üçüncü nesil kahveciliğin etkisine kanal olan, mekan, ürün ve izleyici ilişkisi kurabilecek bir poster koleksiyonu tasarladık. FOCHA: Form Building Visual Collection adını verdiğimiz koleksiyon dokuz parça görselden oluşuyor ve kahvenin kavurma sürecindeki değişimini, kavurma sürecinin dinamiklerini anlatıyor. İlham aldığı FOCHA kavurma makinesiyle mekan sahibi, mekan ziyaretçileri ve ürün kullanıcıları arasında köprü görevini görüyor. Bu çalışma iletişimde sürdürülebilirliği sağlıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete