Egeli Gazete

Karaburun Belediyesi'nden mülteci kampı hakkında açıklama

Karaburun Belediyesi, “Mordoğan’ın tek sahası mülteci kampı mı olacak” başlıklarıyla çıkan haberler hakkında basın açıklaması yaptı.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Şubat 2023 Cuma 19:06
CHP İzmir Milletvekilimiz Sayın Kani Beko’nun Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine taşıdığı soru önergesine konu olan ve basında haberlere “Mordoğan’ın tek sahası mülteci kampı mı olacak” başlıklarıyla yansıyan iddiaya ilişkin kamuoyu bilgisine önemle arz olunur: Karaburun Kaymakamlığımız ile Karaburun Belediyemiz ortak çalışması neticesinde, yurttaşlarımızın da hassasiyeti göz önünde tutularak, ülkemizde ‘geçici sığınmacı’ olarak anılanların ilçemizde ‘geçici’ misafir edileceği bir mekan düzenlemesi yapılmış olup, olağanüstü durumlarda geçici sığınmacılar bu yerde misafir edilerek, devletin belirlediği ilgili Geri Gönderme Merkezlerine yönlendirileceklerdir. İlçemiz sınırları içerisinde herhangi bir spor sahası ya da başka bir yer, geçici sığınmacıların kalıcı biçimde kalacağı bir yer olarak belirlenmemiştir. Geçici sığınmacıların insani ve sağlık koşulları gözetilerek, ayrıca hemşerilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda halihazırda faaliyette olan geçici merkez dışında, başka bir yer, böyle bir geçici bekleme-geçici konaklama merkezi olarak planlanmamıştır. Kamuoyu bilgisine saygıyla sunulur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete