Egeli Gazete

Karşıyaka bembeyaz: Dolu yağışı etkili oldu

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Denizli için AFAD’dan önemli bir uyarı gelmişti. AFAD, “Meteorolojiye göre İzmir’de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Ani sel, yıldırım, dolu ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” açıklaması yaptı. Salı gününden beri İzmir’de etkili olan yağış bazen dolu şeklinde devam ediyor. Karşıyaka dolu yağışı nedeniyle bembeyaz oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Nisan 2023 Perşembe 09:04
İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Denizli için AFAD’dan önemli bir uyarı gelmişti. AFAD, “Meteorolojiye göre yarın İzmir’de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Ani sel, yıldırım, dolu ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” açıklaması yaptı.. Salı gününden beri İzmir’de etkili olan yağış bazen dolu şeklinde devam ediyor. Karşıyaka dolu yağışı nedeniyle bembeyaz oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerini kullandı. HORTUM RİSKİ DE VAR Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da şu bilgiler verildi: “Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Edremit Körfezi’nde (Çanakkale’nin Ayvacık ve Bayramiç, Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete