Egeli Gazete

Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı ziyaret etti: Dışarıda olsa terör olayları biterdi

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne’deki cezaevinde ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı ziyaret etti: Dışarıda olsa terör olayları biterdi
Haberler / Politika
29 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15

Kılıçdaroğlu, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki ziyaretin ardından gazetecilere konuştu. AA’nın haberine göre Kılıçdaroğlu Demirtaş’ı ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettiğini söyledi.

İki isimle de Türkiye ve dünya siyasetini konuştuklarını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Gerçekten barıştan, huzurdan, beraber yaşamaktan yana sivil siyasetin ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Dolayısıyla bu çerçevede bir görüşme, bir değerlendirme yaptık. Ben tabii Türkiye’de hiç kimsenin düşüncelerinden ötürü hapse atılmasını istemem, düşünceyi saygıyla karşılarız.”

Huzurun ve sivil siyaset dilinin gelişmesini arzuladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ülke demokratikleşmediği sürece normalleşme olmayacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu decamında “Demirtaş dışarıda olsaydı sivil siyasetin önü çok daha rahat açılırdı ve ben eminim terör olayları da biterdi. O nedenle Sayın Demirtaş’ın içeride tutulmasını asla doğru bulmuyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete