Egeli Gazete

KIRTASİYE YARDIMI: Çocuğunuz Okula Gidiyorsa Hemen Bakın

2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye ve okul kıyafeti desteklerine ilişkin belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. 
KIRTASİYE YARDIMI: Çocuğunuz Okula Gidiyorsa Hemen Bakın
Haberler / Ekonomi
5 Eylül 2024 Perşembe 19:30

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri gelecek hafta pazartesi günü 2024-2025 eğitim öğretim dönemine başlayacaklar. 81 ilde çalacak ilk ders zili ile birlikte milyonlarca öğrencinin ders başı yapacak olması nedeniyle velilerin en çok merak ettiği konular arasında önceki yıllarda olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için okul kıyafeti desteklerinin, kırtasiye yardımının verilip verilmeyeceği yer alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de okul kıyafeti desteğine ve kırtasiye yardımına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgi verdi. 

Okul Kıyafeti Yardımı 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre eğitimde fırsat eşitliğinin sağlayabilmek için okul kıyafeti desteği ve kırtasiye yardımı sağlandı. 10.166.000 TL giysi, 108.412.000 TL kırtasiye desteği verilirken, desteklerin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına özel yeni bir destek projesini hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesinden sosyal destek alan ailelerin okula giden çocukları için her yıl yapılan kırtasiye desteğinin yanına bu yıl, ilkokula başlayacak çocuklar için okul kıyafeti desteği de eklendi. Tüm Türkiye’ye örnek olacak proje kapsamında, sosyal destek alan 10 bin ailenin ilkokula başlayacak 10 bin 166 çocuğu için sadece okul kıyafeti alımlarında kullanılmak üzere 1000 TL’lik destek ödemesi ailelerin Başkent Kartlarına yatırıldı. Toplamda 10 milyon 166 bin TL giysi ödemesi yapılırken, ayrıca 101 bin 40 ailenin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 119 bin 428 çocuğu için de 108 milyon 412 bin 750 TL kırtasiye desteği ödemesi gerçekleştirildi’’ denildi.

Eğitim Yardımı 2024 Eylül

Ankara Büyükşehir Belediyesi giysi ve kırtasiye desteği ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel desteklerini merak ediyorlar. Bu kapsamda, eylül ayının son günlerine kadar farklı kademedeki öğrencilere sağlanacak olan eğitim desteklerine ilişkin yeni gelişmelerin yaşanması halinde belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete