Egeli Gazete

Kozak Yaylası’na kurulacak tesis için halka kritik soru: Patlayıcı da kullanılacak taş ocağı yapılsın mı?

Bergama Kozak Yaylası’ndaki granit Ocağı için Halk Katılım Toplantısı tarihi belli oldu
Kozak Yaylası’na kurulacak tesis için halka kritik soru: Patlayıcı da kullanılacak taş ocağı yapılsın mı?
Haberler / Güncel
25 Ocak 2024 Perşembe 08:49

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-Çevre İl Müdürlüğü İzmir’in eşsiz doğa harikalarından biri olan Kozak Yaylası’nda Bergama’nın Yukarıcuma Mahallesi’nde yapılması planlanan taş ocağının ÇED sürecinde “halk katılım toplantısı” düzenleneceğini açıkladı. Toplantının 27 Şubat 2024 tarihinde Liva Sosyal Tesislerinde yapılacağı belirtildi.
ÇED dosyasında 58Yapı İnşaat Ananim Şirketi tarafından Bergama’nın Yukarıcuma Mahallesi’nde 50.81 hektarlık alanda granit ocağı yapılacağı bilgisi verildi. Söz konusu alanda dünyanın en kaliteli fıstık çamı ağaçları bulunuyor. ÇED dosyasında granit ocağının kurulacağı bölgenin “özel orman alanı” ve “tarım arazisi” olduğu ifade edildi.

PATLATMA DA YAPILACAK
ÇED dosyasında şu bilgiler verildi: “Proje kapsamında patlatmalı ve tel kesme yöntemi ile açık işletme üretim planlanmaktadır. Sahada üretim açık işletme yöntemiyle kademe yapılarak granit yeryüzüne çıkarılacaktır. Üretimi gerçekleştirilmesi planlanan granit üzerinde bulunan bozuk, çok çatlaklı granit kısımları da dâhil olmak üzere tel kesme yöntemi ile kesilerek kırıklı, çatlaklı ekonomik değeri olmayan kısım ise sıralı sistem patlatma yapılarak, kepçe ve benzeri mekanik yöntemlerle kaldırılacak, daha sonra üzeri açılan granit tabakaları havalı sondaj makinesi ile önce dik delik ve ardından alt delikler delinecektir.” 

YUKARICUMA MAHALLESİ’NE 650 METRE
Bergama Kozak Yaylası’nda kurulacak granit ocağının ilçe merkezine 24 kilometre Yukarıcuma Mahallesi’ne ise 650 metre uzaklıkta olduğu bilgisi ver verildi. ÇED Yönetmeliğine göre halkın katılım toplantısında yörede yaşayanların projeye itiraz hakkı bulunmuyor. Toplantıda kurulacak tesisle ilgili sadece bilgi veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete