Egeli Gazete

Küba'da eşcinsel evliliğe izin veren referandum ezici çoğunluk ile kabul edildi

Küba'da yapılan referandum sonucu, eşcinsel evliliklere izin verilen ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini öngören yeni aile hukuku yasası yüzde 66,9 ile onaylandı
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
27 Eylül 2022 Salı 09:00
Küba'da eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin veren maddeyi içeren geniş kapsamlı aile kanununu referandumla kabul edildi. Ulusal Seçim Konseyi, 400'den fazla maddeyi içeren düzenlemeye yüzde 66.9 oranında evet oyu verildiğini duyurdu.

Evlat edinebilecekler

Yeni kanunda taşıyıcı gebelik, yaşlıların korunması ve cinsiyet şiddetine karşı önlemler de bulunuyor. Ayrıca eşcinsel çiftlerin evlat edinmelerine de izin veriliyor.

Kampanya yürütüldü

Referandum öncesinde yönetim medya organlarını kullanarak "geniş çaplı bilgilendirme kampanyası" yürüttü. Yasayı destekleyen Cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel, oylama öncesinde "Çalışanlarımızın çoğu yasa lehinde oy kullanacak, ancak yine de toplumumuzun bir bütün olarak anlamadığı sorunları var" dedi. Evanjelik kilisesi ise yapılacak değişikliklerin karşısında yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete